Četvrtak, 02 Travanj 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Isplate braniteljima neće biti umanjene

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević kazao je kako je Vlada FBiH zauzela stav da sredstva u proračunu s pozicije isplate naknade braniteljskim kategorijama neće biti smanjena.

Spas od koronakrize: Amerikanci daju auto kredite na nula posto kamate

Kako bi potaknuli trgovinu i tako sačuvali gospodarstvo koje je donio koronavirus, Amerikanci su uveli brojne mjere kojima potiču stanovništvo na trošenje kako bi se nastavila neophodna cirkulacija novca.

Među uvedenim mjerama su i auto krediti na nula posto kamate kojima je rok otplate povećan čak i do 84 mjesečne kamate, odnosno do sedam godina od kupovine automobila, a koje su uveli i sami proizvođači automobila za spas automobilske industrije.

Podaci Edmundsa pokazali su da je 35,3 posto danih zajmova prošlog mjeseca imalo uvjete od 73 do 84 mjeseca, a to je više od 35,3 mjeseca u veljači. Sada proizvođači automobila uvode nove nula posto kamate, 84-mjesečne programe zajma kao kratere prodaje zbog pandemije koronavirusa, javlja FOX News.

General Motors, Fiat Chrysler, Hyundai i Genesis nude svaki po nekoliko modela za dobro kvalificirane kupce, neke u kombinaciji s odgođenim plaćanjima, a postoji čak i nula posto kamate, 72-mjesečni kredit dostupan za električni Chevrolet Bolt koji dolazi s popust od 4.750 USD.

2019-Chrysler-1024x576.jpg

JD Power je izvijestio da je gotovo četvrtina prodaje dovršena tijekom posljednjeg tjedna u ožujku uključivala 84-mjesečno financiranje, dok je Edmunds zabilježio da će udio kredita od nula posto svih rokova trajanja skočiti s 3,6 posto na 4,7 posto tijekom mjeseca.

Prosječna kamatna stopa također je porasla u ožujku, no dostigla je 5,8 posto, dok su zajmovi s 10 i višim stopama činili 12,8 posto prodaje, u odnosu na 10,7 posto u veljači.

Prema Edmundsu, nema mnogo negativnih razloga za dugoročni zajam od nula posto jer se oni obično mogu otplatiti prijevremeno bez kazne. Međutim, kupci će morati imati povoljan kreditan rejting kako bi se kvalificirali za kupovinu nekog od automobila bez kamate.

  • Objavljeno u Svijet
Pretplati se na ovaj RSS feed