Poljoprivrednici u FBiH u mogućnosti dobiti novce za sjetvu, pogledajte kako

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva planiralo je u ovoj godini podršku za različite programe pokretanja proizvodnje, poticanja jesenske ili proljetne sjetve i slične mjere koje nisu obuhvaćene ostalim modelima, te mjerama zemljišne politike i za te namjene osiguralo je 9 milijuna KM.

Iz ministarstva su pozvali sve općine u Federaciji BiH da pripreme preliminarnu listu poljoprivrednika koji će obavljati proljetnu sjetvu, sa vrstama i površinama kultura u skladu sa listom prihvatljivih troškova, kako bi istu dostavili na Javni poziv koji će objaviti Ministarstvo.

S tim u vezi, Udruga poljoprivrednika FBiH objavila je pojašnjenje poziva ministarstva.

"Javni poziv FMPVŠ za proljetnu sjetvu će biti raspisan za općine i gradove. Dakle, općine i gradovi će se prijaviti sa svojim projektima financiranja sjetve, a Federacija će te projekte sufinancirati sa udjelom od 50 do 80 posto u zavisnosti od visine sredstava koje ima na raspolaganju općina.

Ako općina nema u svom programu projekata podrške sjetvi, onda se na poziv može prijaviti preko županija.

Dakle, nema individualnih prijava. Prijaviti će vas vaša općina i na kraju preko općine ćete dobiti novac i sa općinske i sa federalne razine zajedno.

Maksimalni iznos po korisniku koji će sufinancirati Federacija iznosi 1000 KM.

Za sve dodatne informacije tu su nadležne službe na općinskoj razini. Općine i gradovi imaju obvezu da vam daju dodatne informacije i da vam omoguće ažuriranje ili upis u registar bez obzira na ograničenja u kretanju ili skraćeno radno vrijeme", poručili su iz Udruge poljoprivrednika FBiH.

 
index Instagram400x230 youtube