Događanja

Čović se oporavio, vraća se redovitim dužnostima

 Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović oporavio se od virusa COVID-19, pokazali su obavljeni kontrolni testovi.

Dr. Čović je izrazio duboku zahvalnost zdravstvenim radnicima, iznova pozivajući stanovnike Bosne i Hercegovine na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se spriječilo daljnje širenje korona virusa.

 Također, dr. Čović je uputio zahvalu i svima onima koji su mu u prethodnom razdoblju na bilo koji način uputili riječi potpore te zaželjeli brz oporavak.

Uz savjete i preporuke liječnika predsjednik Čović se vraća redovitim dužnostima i obvezama.

Preminuo legendarni hrvatski glazbenik Rajko Dujmić

Rajko Dujmić preminuo je od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna.


Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili zadobio je za život opasne ozlijede kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Rajko Dujmić intenzivno je radio s grupom Novi fosili s kojom je imao milijunske naklade nosača zvuka i brojne glazbene hitove poput "Mangup", "Ja sam za ples" i "Plava košulja".

S grupom Riva i pjesmom "Rock Me", ostvario je pobjedu na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine. Osvojio je diskografsku nagradu "Porin" za životno djelo.

Zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je i domoljubnu pjesmu "Moja domovina".

HDZ BiH: Potez Milanovića je nova dimenzija hrvatskog zajedništva

Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije, nego i snažna potpora u našem ostvarenju pune ustavne jednakopravnosti i ravnopravnosti s druga dva konstitutivna naroda. Uz aktualnu Vladu RH s premijerom Plenkovićem, predsjednik Milanović nikada nije skrivao da su Hrvati u BiH ključan segment stabilnosti naše zemlje, navodi se u jutrošnjem priopćenju HDZ-a BiH.

Županije napokon dobivaju novac od MMF-a

Federalna vlada u srijedu je raspodijelila 200 milijuna KM županijama dobivenih od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a sredstva su dio financijske pomoći za sanaciju posljedica nastalih usljed pandemije koronavirusa.

Zajedničko djelovanje HV-a i HVO-a u Oluji

Uloga HVO-a, u Oluji se najčešće ne spominje. Razlog za to je najvjerojatnije u usmjeravanju pozornosti na snage koje sudjeluju u napadnom djelovanju dok se snage u djelatnoj obrani, čiji je značaj također vrlo bitan, vrlo često zanemaruju.

Pretplati se na ovaj RSS feed
 
index Instagram400x230 youtube