Agronomkinja iz Ljubuškog izrađuje personalizirani pribor za jelo “Looney Spoony”

Posljednjih dana kava na balkonu postala nam je najbolji prozor u svijet i izlazak iz doma. Dobra mirisna kava na suncu uvijek je pravi gušt a još ako je u lijepoj, po mogućnosti, personaliziranoj šalici… Ne može bolje, zar ne?

Petra Jelčić iz Ljubuškog, agronomkinja po struci, bavi se izradom personaliziranog pribora za jelo a brend je nazvala “Looney Spoony”.

U ovoj kreativnoj priči Petra je glavni lik ali neskromno priznaje da ne bi uspjela bez pomoći i podrške dragih ljudi.

image
 

-Počela sam s ukrašavanjem i personalizacijom pribora za jelo za djecu. Međutim, asortiman se jako brzo proširio na zdjelice, čase, tanjure, šalice... a kasnije i na asortiman za vjenčanja, prije svega čaše za šampanjac za mladence i kumove.

Ispočetka sam brend namijenila da bude za djecu ali od samog početka su se za proizvode jako zanimali i odrasli pa se plan promijenio u hodu. Narudžbe primam isključivo preko interneta i društvenih mreža.

Trenutno je u pripremi i web shop ali će on biti prvenstveno namijenjen za strano tržište- doznajemo od Petre.

image
 

Inspiraciju i vjetar u leđa za izradu zanimljivih šalica, žličica za kavu i med te sve ostalo dalo joj je rođenje djeteta prije osam godina, piše slobodnadalmacija.hr.

- Sve je počelo rođenjem kćeri koja je moja najveća inspiracija ali i najveći kritičar. Tada nisam ni mogla zamisliti da bi ovo moglo postati nešto od čega ću moći “živjeti” ali interes za radove je od prvog dana bio ogroman, toliki da nisam mogla sve ni pohvatati- kazuje osnivačica brenda “Looney Spoony” koja se još kao dijete kreativno počela ostvarivati pa je pod utjecajem prabake naučila plesti, šivati i izrađivati nakit.

- Noć nakon što sam odlučila otvoriti stranicu na Facebooku, za koju još nisam mogla smisliti ime, sanjala sam da imam vlastitu trgovinu s ručnim radovima koja se zove Looney Spoony, što u prijevodu znači nešto kao luckaste žlice.

Znala sam odmah da je to to- sa smiješkom nam Petra nastavlja otkrivati zanimljivosti o svojoj lucakostoj radionici.

Svaki ukras je ručno izrađen. Uglavnom sve što klijenti zažele može izraditi a najviše je raduju neobični zahtjevi kojima se posebno posveti i provede neko vrijeme samo osmišljavajući i crtajući.

Petra je osoba koja voli izazove u svom poslu. Popularne kreacije nastaju u njenom kutku doma koji je opremio suprug po Petrinim željama i potrebama.

- Kreativni dio posla ne prepuštam nikome, jednostavno nemam povjerenja da će sve ispasti baš kako sam zamislila. Možda griješim ali još uvijek nisam spremna na to. Zato sav posao oko pakiranja, slanja, marketinga i administracije prepuštam drugima.

Svaki komad je unikatan, moguće je ponoviti neke komade ali uvijek nešto ispadne drukčije, što zbog dužine imena, što zbog ograničenja u obliku šalice, zdjelice i slično- malo nam je Petra detaljnije ispričala o dinamici svojeg posla za koji ima brojne planove.

Nestašice ideja se najmanje boji, dapače uvijek joj se nešto “mota” po glavi jedino joj slobodnog vremena zbog količine posla i obveza oko djece nedostaje. Ali ne žuri joj se, sve u svoje vrijeme kaže.

Kreativne stvari i pokloni nikad nisu bili popularniji nego što su danas, a to nam je potvrdila i naša sugovornica.

- Ljudima se sviđa kada dobiju ili nekome daruju stvar koju nisu kupili u prvoj trgovini na koju su naišli.

Ako dobijete ovakvo nešto na poklon, budite sigurni da je netko o vama mislio tjednima unaprijed, dobro mislio o onome što volite, koje boje su vam drage i sličnim detaljima... Baš personalizacija čini ove stvari posebnima.

Također, u svaki komad je uloženo puno truda, ljubavi i pažnje i sigurna sam da kupci to prepoznaju i zbog toga se vraćaju- mišljenja je Petra.

image
 
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 02 Travanj 2020 21:41
 
index Instagram400x230 youtube