Iz ljubuške rukometne povijesti: Ante Grbavac - dečko koji obećava

U nedostatku sportski događaja u našem gradu odlučili smo se vratiti malo u povijest i prisjetiti se talentiranih igrača rukometnog kluba Izviđač, a većina njih u današnje vrijeme igra u jakim europskim ligama.

Tekstovi koje ćemo objavljivati već su doživjeli svoju promociju u Listu za promicanje kulture i športa "Akadem i ja", a uredništvo potpisuje profesor Goran Skoko.

Talenti - budućnost Izviđača: Ante Grbavac (dečko koji obećava), intervju objavljen u časopisu "Akadem i ja" u travnju 2011. godine.

S nepunih sedamnaest godina igrati protiv bivših europskih prvaka, momčadi prepune europskih zvijezda imena Amaya Sport San Antonia, sigurno nije mala stvar. U gradu rukometa Ljubuškom reći će da se još od Denisa Buntića nije pojavio veći talent. Riječ je o Anti Grbavcu, mladiću o kojem će se još dosta čuti. Dosta rano, s osam godina, počeo je trenirati rukomet.

Kojim se sportom baviti za njega nije bilo dvojbe?

Blizina dvorane, rezultati i uspjesi Izviđača, kao i Hrvatske reprezentacije, glavni su razlozi zbog kojih sam se odlučio za rukomet. Osnovama rukometa naučio me prof. Ferdo Mikulić, a trenirali su me Željko Razdeušek, Vladimir Petrov, Silvio Ivandija i sadašnji trener Zdenko Grbavac.

Dvije godine zaredom, s kadetskom momčadi RA, prvaci ste BiH?

U kadetskom uzrastu nismo imali ravnopravne protivnike. Prošle godine u Ljubuškom, a godinu prije u Mgalju, bez većih teškoća osvojili smo naslove prvaka BiH sa svim pobjedama. Na završnom turniru u Ljubuškom bio sam najbolji strijelac.

Prvoj momčadi priključio Vas je trener Silvio Ivandija?

Mene i Tomislava Kordića iz generacije trener Ivandija poveo je na ljetne pripreme na Kupres. Dobro sam prihvaćen od starijih igrača, dosta mi pomažu. Trener Zdenko Grbavac trenirao me u mlađim uzrastima, poznaje moje kvalitete i očekujem još veću minutažu.

Porazima u Gradačcu i Goraždu u nastavku prvenstva Izviđač se oprostio od borbe za naslov?

Najmlađa smo momčad u ligi tako da u našoj igri ima dosta oscilacija. Ako je prvenstvo izgubljeno, mislim da možemo do kraja u Kupu BiH.

U europskom pohodu zaustavljeni ste od bivših europskih prvaka Amaya Sport San Antonio?

U uzvratnom susretu pokazali smo da se možemo nositi sa Španjolcima. Imaju dosta dobrih igrača. no za mene je najbolji europski igrač Danac Mikkel Hansen.

Ante Grbavac, pored rukometnih obveza, uspješno izvršava i svoje školske zadatke. Vrlo dobar je učenik trećeg razreda Gimnazije i polaznik Rukometne akademije Izviđač.

 

 

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 10 Svi 2020 14:38
 
index Instagram400x230 youtube