Iz ljubuške rukometne povijesti: Ante Pavlak - kadet u prvoj momčadi Izviđača

U nedostatku sportski događaja u našem gradu odlučili smo se vratiti malo u povijest i prisjetiti se talentiranih igrača rukometnog kluba Izviđač, a većina njih u današnje vrijeme igra u jakim europskim ligama.

Tekstovi koje ćemo objavljivati već su doživjeli svoju promociju u Listu za promicanje kulture i športa "Akadem i ja", a uredništvo potpisuje profesor Goran Skoko.

Talenti - budućnost Izviđača: Ante Pavlak (kadet u prvoj momčadi Izviđača), intervju objavljen u časopisu "Akadem i ja" u rujnu 2011. godine.

Nakon braće Burić u skoroj budućnosti u RK "Izviđač Mi Grupa" mogli bismo imati još jedan bratski tandem. Krupnim koracima prema prvoj momčadi grabe braće Ante i Mario Pavlak. Ante je već osjetio draž igranja u prvom sastavu, a sličan talent pokazuje i mlađi brat Mario.

"Na nagovor prijatelja, s nepunih osam godina, počeo sam s prvim treninzima kod trenera Zdravka Petkovića. U međuvremenu prijatelji su prestali s treninzima, a ja sam dugurao do prve momčadi" - ističe Ante Pavlak.

S mlađim uzrastima RA Izviđač redovito bilježite uspjehe, a jedan ste i od ponajboljih igrača svoje generacije?

"Već dvije godine za redom prvaci smo BiH u kadetskom uzrastu. Na završetku proteklog prvenstva u Visokom proglašen sam najboljim igračem turnira".

Prvom sastavu priključio Vas je trener Silvijo Ivandija?

"Početkom godine nas nekoliko mladih iz Rukometne akademije trener Ivandija pozvao je na trening prve momčadi. Ubrzo nakon toga debitirao sam za prvi sastav. Igram na poziciji lijevog krila, gdje konkurencija dosta jaka. Tu su pored mene još: Ante Boras, Ivan Miličević i Petar Mucić".

Prvenstvenu sezonu Izviđač Mi Grupa završio je na trećem mjestu iza Borca i Bosne BH gas?

"U prvenstvu smo savladali Borac, a u polufinalu Kupa BiH Bosnu BH gas, što govori da se i s njima možemo ravnopravno nositi".

Prvi put ove godine kreće Regionalna SEHA liga. Gdje vidite Izviđač u društvu Zagreba CO, Metalurga, Nexa...?

"Nisam mogao ni sanjati da ću jednog dana zaigrati protiv naboljih igrača svijeta: Balića, Valčića, Štrleka... iako imamo mladu momčad, mislim da se sa svima, osim Zagreba CO, možemo ravnopravno nositi".

Ante je još dodao: "Posebno bih istakao dobar rad, kako trenera tako i profesora u Rukometnoj akademiji Izviđač. Akademija nas izgrađuje u svakom pogledu, omogućava da uspješno uskladimo školske i sportske obaveze".

Poslijednja izmjena danaUtorak, 12 Svi 2020 16:25
 
index Instagram400x230 youtube