Miloš Kos: Bit će teško protiv Maglaja, želja je svakako osvojiti KUP

Miloš Kos je jedna od igrača koji u prošlom kolu nije igrao, jedan je od najmlađih, a rukometni stručnjaci za njega predviđaju da je pred njim sjajna karijera.

U prošlom kolu nisam igrao zbog kazne, koju sam zaradio, zbog isključenja, u utakmici u Gračanici. U Maglaju nas očekuje jako teška utakmica jer Maglaj je odlična ekipa s puno odličnih i iskusnih rukometaša. Odlični su posebice kad igraju na svom parketu. Čeka nas naporan meč, ali ako nametnemo svoj stil igre onda se možemo nadati dobrom rezultatu, rekao je Miloš.

Miloše imaš li iskustva igranja utakmica u Maglaju?

Nisam igrao, nisam imao prilike i ovo mi je prvi nastup u Maglaju. Maglaj je rukometni grad, koliko znam u Maglaju je “vrući“ teren, gdje nas očekuje vatrena i bučna publika, koja poznaje rukomet, koja bodri svoje rukometaše, ali poštuje i protivničke, dodao je Kos.

Drugu sezonu si u Ljubuškom, već si igrao utakmice SEHA lige, a kao jako mlad rukometaš, ove godine si postao standardan prvotimac i struka RK Izviđač od tebe jako puno očekuje, vidi te kao budućeg nostelja igre Izviđača. Jesi li, kad si odlučio doći u Izviđač, računao s time?

Jeste, prošle godine sam igrao utakmice Seha lige, igrao sam utakmice play offa i KUP-a BiH, okitio sam se titulom prvaka, i to je za mene kao mladog rukometaša veliki uspjeh, na kojeg sam ponosan. Ove godine je došlo do pomlađivanja momčadi pa sam došao do prilike postanem standardni igrač i da se na mene računa kao budućeg nositelja igre, konstatirao je Kos.

Poznaješ sve ove mlade dečke s kojima igraš i s kojima ćeš u budućnosti igrati, s kim najviše preferiraš igrati u napadačkoj formaciji.

Nemam neku posebnu želju, jer svi su to dobri momci, dobri rukometaši, svi smo mladi i svi se družimo na terenu i izvana, što je i biti će naša snaga. Nitko se ne izdvaja, svi smo velika klapa i nastojimo svi zajedno raditi i djelovati kao momčad, poručio je Kos.

Što očekuješ od ove sezone, što su ambicije?

Osvojiti što više bodova, primaći se vodećim momčadima, želja je svakako osvojiti KUP i donijeti ga nakon dugo godina u Ljubuški, dodao je Miloš.

Kako se zna nastupaš za reprezentaciju Srbijeu mlađim uzrastima, kako si zadovoljan s reprezentativnim nastupima?

Zadovoljan sam, stalno sam na popisu selektora, odazivam se okupljanjima kad mogu i za sad je sve u redu, rekao je Miloš.

Dvije si godine u Ljubuškom, nedostaje li ti Kozarska Dubica, kako si se snašao u novoj sredini, jesi li se navikao?

Jesam, pa ljudi u Ljubuškom su dobri, susretljivi, gostoprimljivi, svi su dobri prema meni, svi mi pomažu onoliko koliko tko može, svi mi daju savijete. Baš je fino u Ljubuškom. Pa u početku mi je Dubica nedostajala, ali navikao sam se, sad odlično funkcioniram, zaključio je Miloš Kos.

 
index Instagram400x230 youtube