Razgovor s povodom - Matea Nosić o nastavku sezone za rukometašice

Istaknuto Razgovor s povodom - Matea Nosić o nastavku sezone za rukometašice

Uoči nastavka natjecanja u proljetnom dijelu Premijer lige za rukometašice i utakmice u Zavidovićma protiv ŽRK Krivaja razgovarali smo s jednom od najiskusnijih i najboljih rukometašica ŽRK Izviđač Central osiguranje Mateom Nosić.

Matea iz vas je pripremni period, završili ste pripreme i uspješno ste „odradile“ dvije utakmice četvrtfinala KUP-a BiH s ekipom Goražda. Možete li nam reći jeste li spremne, je li ekipa spremna za izazove koje vas očekuju u nastavku natjecanja?

Prošli smo dosta dobre pripreme, radili smo po dva puta dnevno, mislim da smo spremne. Ali, isto tako, veoma važno bi bilo da nas zaobiđu ozljede, jer nekako su nam one, najčešće, remetile planove. Ako ne budemo imale problema s ozljedama, mislim da ćemo dobro odigrati nastavak natjecanja, rekla je Matea.

Prošlotjednu utakmicu u Goraždu ste riješile u svoju korist, jeli bilo problema?

Pa nije bio problem, igrali smo onoliko koliko je trebalo. Otišle smo u uzvrat sa sedamnaest golova prednosti i cilj je bio da prva postava odigra prvo poluvrijeme, a da u drugom dijelu trener pruži priliku igračicama koje igraju manje, kako bi stekle što više samopouzdanja i rutine, dodala je Matea.

Ovaj vikend kreće i Premijer liga, prvu utakmicu igrate u Zavidovićima, jako težak i nezgodan suparnik?

Prva dva kola su nam jako zahtjevna i važna. Utakmica u Zavidovićima, kao i ona i u Banja Luci gdje gostujemo u drugom kolu, dati će odgovore na mnoga pitanja. Krivaja dobro igra na svom terenu, ali ako mi budemo igrali dobru obranu i onda s brzom tranzicijom u kontri i polukontri budemo postizali lagane golove ne bi smjeli imati problema, konstatirala je Matea.

Krivaja je uspjela nanijeti i prvi poraz Grudama nakon dugog niza ne poraženosti u Premijer ligi?

Pa je, oni nošeni vatrenim navijačima igraju odlično doma. Navijači im daju dodatno samopouzdanje, ali ako mi zaigramo kako znamo i umijemo uz dobru obranu, brzu kontru i polu kontru, bodovi bi trebali doći u Ljubuški, poručila je Matea.

Matea, nekako sva rukometna javnost očekuju da bi ove godine mogli ugroziti Gruđanke u borbi za titulu prvaka, po tebiu,jeli to realna opcija?

Svima nam u mislima je deveto kolo i utakmica s ekipom Gruda. Ipak, prije toga trebamo proći neka zahtjevna gostovanja, kao što su Zavidovići, Banja Luka, Hadžići. Ponavljam, ako odigramo kako znamo i umijemo, utakmica devetog kola s ekipom Gruda će odlučivati o tituli prvaka. Nadam se da ćemo uspjeti, nakon dugo vremena, vratiti titulu prvaka u Ljubuški, zaključila je Matea Nosić.

Poslijednja izmjena danaPetak, 28 Veljača 2020 13:55
 
index Instagram400x230 youtube