Ljubušaci uživali u premijeri predstave "Naoposum ili Nikako"

Privući više stotina gledatelja na kazališnu predstavu u Hercegovini podvig je sam po sebi, a upravo taj podvig večeras su napravili ljubuški glumci amateri iz Kluba kulture „Libuša“.

Oni su pred velikim mnoštvom u hotelu Bigeste premijerno izveli kazališni komad „Naoposum ili Nikako“.

Očekivalo se da će predstava biti dobro posjećena s obzirom da su komadi Kluba kulture Libuša uvijek izazivali veliko zanimanje, ali da će zanimanje biti baš toliko veliko, bilo je teško predvidjeti.

Stiglo je više od 550 gledatelja, u dvorani hotela je ponestalo stolica za gledatelje, ali to nije spriječilo mnoge da ostanu stajati u zadnjim redovima skoro sat i pol koliko je trajao komad.

Reakcije publike bile su izvrsne, puno puta dvoranom se prolamao smijeh, kao i pljesak publike upućen domaćim glumcima.

„Dojmovi su i više nego zadovoljavajući, nismo očekivali „ovoliko“ svijeta. Očekivali smo do tristo gledatelja, da ponovimo ono što smo imali sa predstavom „Mrginji su u glavi“, ali ovo je prešlo svaku granicu“, rekao nam je glumac Tomislav Grbavac.

Njega smo uhvatili nakon predstave, dok su mu, kao i drugim glumcima, mnogi prilazili i čestitali, a kada smo ga pitali da prokomentira reakcije publike, spremno je odgovorio; „Po onome koliko su se smijali da se zaključiti da im je predstava sjela tako da su „skužili“ bit predstave i ono što predstava hoće da kaže, da prokomentira odnose muškaraca i žena na jedan humorističan način“.

Iako su nam pojedini glumci nakon predstave redom otkrivali kako ih je „tresla“ trema kada su ugledali punu dvoranu ispred sebe na pozornici, na njihovom nastupu to se nije moglo osjetiti, svatko je svoju ulogu odradio kao da je rođen za nju, a neki su svojim talentom iznenadili i najbliže.

Time se samo potvrđuje ono što su i ranije često isticali iz Kluba kulture Ljubuški, a to je da je naš grud prepun talentiranih ljudi.

„Ipak smo mi glumci amateri, svakako je ovo za nas veliko postignuće, „Libuša“ je mlad klub kulture sa tek tri godine i tri predstave iza sebe“, prokomentirala je za Radio Ljubuški uspjeh premijere Monika Grgić.

Inače, u ovom komadu se tematiziraju muško-ženski odnosi u Hercegovini, zaplet počinje razdorom u braku jednog para zbog muževih kladioničarskih navika, u prepirku se uključuju i ostali zanimljivi likovi, žene se s jedne strane udružuju u svoju udrugu, a muškarci u svoju, sve je popraćeno s nizom šaljivih primjedbi i komentara, iza kojih je krije jedna dublja poučna poruka.

Kao što je u ranijem uvodu istaknula Vesna Rakić, koja potpisuje scenarij i režiju; „Ima tu nešto što možemo naučiti, a to je da svatko na svijetu, svaki čovjek i svaka žena misli da radi „naoposum“, misli da radi kako treba, najveći konflikti nastaju upravo iz toga razloga jer nisu spremni zajednički sjesti i naći zajednički jezik “.

U predstavi su glumili Damir Mucić, Monika Grgić, Tomislav Grbavac, Marija Bećir, Mario Alilović, Biserka Kadragić, Ivo Brkić i Anamarija Milas.

Ton majstor je bio Boris Brkić, a za scenarij i režiju zadužena je Vesna Rakić.

Više možete pogledati na linku Radio Ljubuški 99,4..

 
index Instagram400x230 youtube