Petak, 27 Ožujak 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Grahovac: 'Potpisao sam odluku o Štrlekovom povratku u reprezentaciju'

Nije mu lako. Udarci dolaze sa svih strana. Odvjetnički ured stradao je u potresu, Hrvatski rukometni savez kojeg vodi morao je zbog koronavirusa (COVID -19) zatvoriti svoja vrata, zaustaviti sva natjecanja, reprezentacija je ostala bez kvalifikacija i mogućeg nastupa na Olimpijskim igrama.

  • Objavljeno u Intervju

Milićević: Niti sam, niti bih ikada blokirala nabavku testova

- Niti sam blokirala, niti bih ikada blokirala nabavku testova pogotovo što sam svjesna, možda imam više informacija, o stanju nesreće izazvane koronavirusom - poručila je zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite Jelka Milićević, koja je i federalna dopremijerka i ministrica financija.

Milićević je na konferenciji za medije, nakon redovne sjednice Stožera, komentirala natpise da je ona blokirala nabavu testova za detekciju infekcije izazvane koronavirusom.

Ono što sam ja tražila, i što ću tražiti, a to je da sve aktivnosti mora predlagati i predvoditi zdravstvena struka – naglasila je Milićević, dodajući da cijeli niz ljudi mora reći šta su prioriteti.

Poručila je da zdravstvena struka po vertikali mora ispostaviti potrebe Stožeru civilne zaštite.

Mi moramo naći način i osigurati sredstva, i isporuku po njihovim zahtjevima – rekla je Milićević.

Medijski natpise su nastali nakon imenovanja novog Federalnog stožera civilne zaštite, 25. ožujka, i obrazloženja da prethodni saziv "nije odgovorio na zadatke kao što je nabava medicinske opreme".

Milićević je, pored ostalog, podsjetila da je raniji saziv donio Odluku o nabavci 30.000 komada testova za detekciju, a da je danas u Federaciju BiH došlo više od 20.000 testova.

U istragu oko virusa u Mostaru uključuje se i FUP

''Navedeni predmet je u fazi istrage i da Tužiteljstvo postupa po istom, te se poduzimaju sve istražne radnje kako je to navedeno u našem ranijem priopćenju'', rečeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije na upit o slučaju ''unošenja'' virusa korona u SKB Mostar.

Pretplati se na ovaj RSS feed