Utorak, 05 Studeni 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

U BiH blokirana 94.692 računa tvrtki, evo kojih...

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su početkom studenog 2019. godine u BiH bila blokirana 94.692 računa poslovnih subjekata ili 188 više nego prethodnog mjeseca.

Porezna potražuje 2,54 milijarde KM, na popisu više desetaka pravnih subjekata iz Ljubuškog

Porezna uprava Federacije BiH objavila je novi popis tvrtki koje su dužne više od 50 000 glavnice i kamata. Na popisu se nalazi čak 3502 pravna subjekta, a njihov dug je skoro dvije milijarde maraka. Tome treba dodati i skoro 600 milijuna maraka kamata na glavnicu, tako da se dobije podatak kako su državne i privatne tvrtke dužne Poreznoj upravi Federacije BiH ukupno 2,54 milijarde maraka.

Stigla nevjerojatna ponuda za Aluminij!

Ivan Žilić, milijarder porijeklom iz Vareša, a koji trenutno živi u Luksemburgu, poslao je pismo namjere Vladi Federacije BiH u kojem navodi kako ''u kratkom roku namjerava preuzeti spomenutu tvrtku, bez obzira na cijenu električne energije''.

EP poslao rezoluciju – izbacite Tita iz parkova i s ulica

Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))“, kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima.

  • Objavljeno u Svijet

Pročitajte kriterije za možebitnu stipendiju Grada Ljubuškog

Dva prijedloga, o odluci o kriterijima za dodjelu studentskih potpora te o deficitarnim zanimanjima, našla su se, između ostalog, na dnevnom redu protekle sjednice Gradskog vijeća. Ove točke su usvojene te će, sukladno financijskim mogućnostima, Grad Ljubuški za svaku akademsku godinu osigurati određena sredstva u proračunu za tu namjenu.

Pretplati se na ovaj RSS feed