Stigla nevjerojatna ponuda za Aluminij!

Ivan Žilić, milijarder porijeklom iz Vareša, a koji trenutno živi u Luksemburgu, poslao je pismo namjere Vladi Federacije BiH u kojem navodi kako ''u kratkom roku namjerava preuzeti spomenutu tvrtku, bez obzira na cijenu električne energije''.

Kako je u pismu naveo Žilić, ''cilj stjecanja svih dionica je srednjoročno restrukturiranje cijelog poduzeća''. Žilić je u pismu naveo kako ''u tu se svrhu odmah mogu dobiti sredstva iz kapitala''.

''Količina raspoloživih sredstava ovisi o bonitetu tvrtke. Prvom tranšom odmah je dostupan iznos od 520 milijuna eura koji se ne koristi samo za kupnju dionica, već i za obnovu tvrtke. Sljedećih 200 milijuna eura predviđeno je za daljnju tranšu kako bi se tvrtka u potpunosti oslobodila od duga i učinila je prikladnom za budućnost'', navodi Žilić u pismu Vladi Federacije BiH.

Inače, Žilić je poznat po svojim koji se medijima više puta hvalio kako je najbogatiji Hrvat i najveći izumitelj, nudio je spas Uljaniku, Petrokemiji i Agrokoru.

Prije pet godina, nudio je novac i za Hypo banku, košarkaški klub Zadar, tvrdio da bi mogao spasiti Grčku u jeku najveće financijske krize.

Žilić je dugo vremena radio u Fordu s kojim se sporio oko patenta kojeg mu Ford nije htio priznati.

Ivan Žilić rođen je u Bosni i Hercegovini 1948. godine, u mjestu Vareš

 
index Instagram400x230 youtube