Domagoj Duvnjak izabran za MVP-a Bundeslige u protekloj sezoni

U sjajnoj godini za Domagoja Duvnjaka stiglo je još jedno veliko priznanje. Nakon što je izabran za najboljeg igrača Europskog prvenstva, sada je stigla i titula najboljeg igrača njemačkog prvenstva...

Okončano je glasovanje u izboru najboljeg igrača njemačkog prvenstva u sezoni 2019/2020. Domagoj Duvnjak odnio je pobjedu, a među četvoricom najboljih čak su trojica igrača Kiela.

U izboru su sudjelovali treneri svih 18 klubova, sportski direktori te navijači, a prikupljeno je više od deset tisuća navijačkih glasova.

Duvnjak je u Kielovom pohodu na titulu prvaka Njemačke odigrao 24 utakmice te prosječno igrao 33 minute po susretu. Postigao je ukupno 65 golova te podijelio 56 asistencija uz ključnu ulogu i u fazi obrane.

Prošle sezone naslov najboljeg odnio je Rasmus Lauge Schmidt, a osim Duvnjaka, Kiel u vrhu izbora predstavljaju i Niklas Landin na trećem te Hendrik Pekeler na četvrtom mjestu. Drugi je bio Morten Olsen iz Hannover Burgdorfa.

Ove sezone je Duvnjak došao do titule prvaka Njenmačke po treći put, tri puta je osvaja Kup te po jednom Ligu prvaka i EHF kup.

 
index Instagram400x230 youtube