Zagreb ide još jači u sljedeću sezonu, novo pojačanje opet dolazi iz Ljubuškog

Zagreb je završio europsku sezonu.
 
Nakon pet godina dočekao je i kalendarski europsko proljeće u možda i najizazovnijim okolnostima dosad. Makar je ove sezone rušio PSG, Pick Szeged, uzimao bodove Kielcu i Aalborgu, Montpellier je i na terenu potvrdio veći izbor, proračun i kvalitetu, što se obično i pokaže u dvije utakmice.
 
Nakon sezona bez bodova i bez publike, Zagreb se vratio onome što je predstavljao godinama u europskom rukometu u nikad jačoj skupini u povijesti. Nitko ga nije vidio da će se izboriti u tom društvu, a u zadnjem je kolu skupine bio u igri i za treće mjesto. To se zove posao. Ogroman je za početak i prolazak skupine prvi puta od 2019. godine koliko se god Montpellier činio i kao prilika za možda i nešto više, odnosno četvrtfinale koje se u Areni zadnji puta igralo prije osam godina.
 
To nešto više Zagreb će pokušati u novoj sezoni. Za početak, mora osvojiti naslov prvaka Hrvatske, kao i svaki puta dosad, a onda se nadati i da će mu EHF ponovno dati pozivnicu jer Hrvatska nema koeficijent za izravno mjesto u Ligi prvaka. Na toj je ljestvici Hrvatska tek na 14. mjestu, a prvih devet ima sigurne predstavnike u eliti.
 
Najveći je stres oko toga Zagreb već proživio prošle godine. EHF ga je nagradio i dok nije imao ni rezultate ni navijače, dvije najvažnije reference, pa nakon ovakve sezone ne treba sumnjati da će pozivnica opet doći na Trešnjevku. Sjeverna Makedonija i Slovenija izgubile su sigurno mjesto u eliti, a veliki uteg im je što su i Pelister i Celje ovu sezonu završili bez boda, pa bismo u novoj sezoni mogli vidjeti neka nova imena. Primjerice, sigurno bukureštanski Dinamo, koji je najteže primio Zagrebovu pozivnicu ove sezone.
 
U iduću će Zagreb još jači. Najvažnija je vijest da svi ključni igrači ostaju, Mandić i Klarica produljili su ugovore do 2026. godine, Kos ima još dvije, Srna godinu i pol, Dibirov se nedavno ponovio za još jednu, Faljić također. Čupić je razmišljao o nastavku jer je imao opciju da bude pomoćni trener i odlučio se da bude Nikolićeva desna ruka.
 
Zasad dolaze srednjak sa šireg popisa hrvatske reprezentacije Ivano Pavlović iz Izviđača, vjerojatno i ljevoruki Srbin Mihajlo Radojković iz Bešiktaša, koji će nadomjestiti Kubanca Moralesa koji je na putu u Tatabanyu, te mladi bjeloruski bek iz SKA Minska Igor Beljavski. Na odlasku je slovenski golman Panjtar.
 
index Instagram400x230 youtube