Vukšić: Prioritet nam je utakmica s Vogošćom, a u Bukurešt se idemo nadigravati

Drugo kolo rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine počinje večerašnjom derbi utakmicom (18 sati) između Vogošće i Izviđača.

Radi se o prošlosezonskom prvaku BiH (Izviđač) te doprvaku i osvajaču Kupa BiH (Vogošća) koji su pobjedama ušli u novo prvenstvo. Međutim Vogošća je slavila u gostima kod Čapljne (32:22), a Izviđač kući protiv Maglaja (33:32).

 – Vogošća je sigurno puno bolja ekipa od Čapljine, vjerojatno su to otišli odraditi i pokušati se što manje potrošiti kako bi se spremili za sljedeće utakmice. Mi već par sezona izgleda imamo problema sa ulaskom u sezonu. Svaki put bude uvod problematičan, ali eto izvukli smo bodove i spremamo se za dalje, govori srednji bek Skauta Milan Vukšić.

Trener Vogošće Senad Skopljak je poslije meča u Čapljini izjavio da pomalo strepi od Izviđača jer mu je u prvoj utakmici nedostajalo nekoliko igrača, među njima i Nikola Grujić koji je u svibnju postigao 15 golova u finalu Kupa protiv Izviđača.

 – Ne znam kakvo je stanje u Vogošći, ali mi se pripremamo za njih kao da su svi tu i idemo pokušati pobijediti. Kod nas je sve OK, neki imaju manje ozljede, ali će svi igrati, kaže Vukšić i o susretima sa Vogošćom dodaje:

 – Zadnjih par godina s Vogošćom igramo stalno zanimljive utakmice, ali sigurno da su nam prvenstveno to finale Kupa i poraz u prvenstvu motiv više da probamo, što se kaže, naplatiti dugove.

Ova utakmica se igra dan ranije zbog obveza obje ekipe u Europi. Vogošća igra dvomeč u Europskom kupu protiv Trepče vikend poslije, a Izviđač već u utorak igra u Bukureštu susret Europske lige protiv Dinama.

 – Prioritet nam je utakmica s Vogošćom, a u Bukurešt se idemo nadigravati. Znamo da su oni kvalitetniji od nas, ali ta Europska liga je plod zalaganja, truda i osvajanja prvenstva prošle sezone i dođe nam kao dar na sve ovo, zaključio je Milan Vukšić.

Parovi 2. kola (petak)

  • Vogošća – Izviđač      18.00

Subota

  • Čelik – Gračanica         18.30
  • Konjuh – Sloga             19.00
  • Hercegovina – Čapljina  19.00
  • Maglaj – Goražde         19.00
  • Krivaja – Sloboda          20.00
  • Borac – Leotar           odgođeno
Poslijednja izmjena danaPetak, 13 Listopad 2023 12:07
 
index Instagram400x230 youtube