Bivši igrač Izviđača donio Zagrebu vrijedan bod u Ligi prvaka

Rukometaši Zagreba osvojili su veliki bod u sklopu 04. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, nakon što su remizirali s viceprvacima Danske – rukometašima Aalborg Handbolda.

Dvoboj je odigran u Areni Zagreb pred nešto više od pet tisuća gledatelja, a najbolji hrvatski rukometaši na koncu su spektakularnim pogotkom Miloša Kosa za 30:30 (15:15) podigli cijelu dvoranu na nooge.

Sastavi

U ekipi Zagreba nije bilo vratara Ante Grbavca, desnog krila Paola Kraljevića kao ni lijevog vanjskog Edina Klisa koji su susret odgledali s tribina.

Na klupi Zagreba sjedio je trener Andrija Nikolić, a uz njega stručni su stožer činili službeni predstavnik Božidar Jović, trener vratara Arian Jović i fizioterapeut Damir Kajba.

Kod Danaca nije, pak, bilo kružnog napadača Jespera Nielsena i lijevog vanjskog Lukasa Nilssona.

O utakmici….

Danska je momčad prva povela i, nažalost, već u 7. minuti imali su vodstvo 0:4, a trener Andrija Nikolić pozvao je svoju prvu minutu predaha.

Ipak, od toga trenutka pa do kraja utakmice Zagrebaši su se fanatično borili za svaku loptu.

Ostatak prvog poluvremena svim su naporima pokušavali dohvatiti prednost gostiju, a na koncu su u tome i uspjeli i na odmor se otišlo s rezultatom 15:15.

U nastavku se vodstvo smjenjivalo na obje strane, a u posljednje tri minute ušlo se s našom prednošću od 29:27.

Ipak, Danci rade seriju 3:0 i s prednošću 29:30 i loptom u njihovim rukama ulazimo u zadnju minutu susreta.

Hrvatski rukometni prvaci zajedno s pet tisuća navijača na nogama branili su se lavovski i na koncu osvojili loptu 10 sekundi prije kraja. U tom trenutku trener Andrija Nikolić pozvao je minutu predaha, a Arena je utihnula.

A onda erupcija oduševljenja, nakon što je tri sekunda prije kraja Miloš Kos fantastično „probio“ Niklasa Landina jednim pogotkom ispod ruke a slavlje zbog velikog boda moglo je početi.

Najbolji u redovima Zagreba bili su fantastični Zvonimir Srna sa sedam, Luka Lovre Klarica sa šest, odnosno Timur Dibirov s pet pogodaka.

Matej Mandić je skupio sedam obrana.

Kod gostiju najistaknutiji pojedinci su bili Mads Hoxer i Mikkel Hansen s po šest pogodaka.

Niklas Landin je imao šest obrana.

U subotu nam u goste dolazi Varaždin!

U subotu 14. listopada u našoj ćemo Kutiji šibica ugostiti GRK Varaždin 1930. Taj dvoboj odigrati će se u sklopu 06. kola Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske, a početak istoga predviđen je za 18.45 sati.

U Ligi prvaka slijedi dvoboj s Eurofarm Pelisterom!

A u četvrtak, pak, 19. listopada Arena Zagreb ugostiti će još jednu utakmicu najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi.

Naime, tada nam u goste dolazi makedonski prvak Eurofarm Pelister. Taj dvoboj na rasporedu je u 18.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Ulaznice za ovu utakmicu, ali i za cijelu natjecateljsku sezonu 2023. / 2024., osigurao vam je naš generalni sponzor Fresh Corner a iste možete preuzeti na blagajnama Arene Zagreb u sljedećim terminima:

Utorak 17. listopada 16.00 – 19.00 sati

Srijeda 18. listopada 16.00 – 19.00 sati

Četvrtak 19. listopada 17.00 – 19.00 sati

Važna obavijest je i to da ulaznice za ovu utakmicu nisu numerirane te će gledatelji po dolasku moći zauzeti bilo koje od slobodnih mjesta.

Stoga vas pozivamo da odvojite nešto više svoga vremena i da dođete u Arenu Zagreb barem 45 minuta prije početka susreta kako biste zauzeli najbolje pozicije.

A uz rukometni spektakl na terenu moći ćete se osvježiti u hodnicima Arene Zagreb gdje ćemo vam ponuditi razne bezalkoholne napitke kao i sjajnu točenu pivu.

RK Zagreb – Aalborg 30:30 (15:15)

RK Zagreb: Panjtar, Mandić 7 obrana; Kos 4, Ćavar, Walczak, Faljić 1, Klarica 6, Gojun 1, Srna 7, Sirotić, Čupić 1, Dibirov 5, Kavčić 2, Glavaš, Morales 3, Suholežnik

Trener: Andrija Nikolić

HC Aalborg Handbold: Landin, Norsten; Larsen, Klove, Barthold 5, Hald 3, Hoxer 6, Thurin 1, Larsen M., Vlah 3, Bjornsen 5, Mollgaard, Antonsen 1, Juul, Hansen 6, Munk

Trener: Stefan Madsen

 
index Instagram400x230 youtube