Svjetsko prvenstvo će proći u znaku brojnih ozljeda - uz sve probleme, uspjet će samo momčad

Svi su problemima, svaki vikend donese novi stres za izbornike i gotovo da nema reprezentacije koja će na Svjetsko prvenstvo rukometaša u Poljsku i Švedsku stići “u komadu”.

To je pravilo koje traje već godinama, jer ritam igranja se strašno povećao, povećali su se napori i da bi se sve izdržalo treba biti super spreman, treba u kratkom razdoblju odigrati čak deset utakmica. Zato za ovakvo natjecanje kakvo je SP treba imati 16 zdravih igrača, jer to je temelj svega. Kako će se tko nositi s problemima, to ćemo tek vidjeti.

Svjedoci smo da smo ostali bez jako važnog Davida Mandića, da zbog operacije ramena u kombinaciji nije ni Halil Jaganjac, da gotovo sigurno takav ritam ne mogu u sadašnjem stanju iznijeti Ivan Čupić i Ivan Pešić, svjedoci smo da ne igra trenutno ni Ivan Martinović također zbog ozljede, s nadom da će se opraviti do okupljanja u Poreču. Uvijek je idealnije kada su svi zdravi i kada izbornik ima priliku birati, jer u konačnici on je prvi u redu odgovornosti za rezultat.

Oslabljena i Francuska

No, kako god da bude, a našem Hrvoju Horvatu neće biti lako, od 16 ljudi koje izabere za nastup na SP, mora napraviti momčad koja je spremna “poginuti jedan za drugoga”. Imali su sjajan uvod u tome što su nogometaši napravili u Kataru i samo to nam mora biti put. Jer naši problemi, kao niti jedni drugi kada počne SP neće nikoga zanimati. Zanimat će sve samo rezultat i put prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Evo recimo Francuska je uvijek favorit, a ne s malo problema će doći na SP. Nakon Karla Conana kojeg su dvije godine smišljali za obranu, a koji se sada ozlijedio, ozlijedio se i Thimotey N’Guessan iznimno važan igrač u obrambenom smislu za Francusku, ali i za Barcelonu. Neće biti ni efikasnog Huga Descata, ni brzog srednjaka Aymerica Minnea. Bez prve dvojice Guillaume Gille ima Fabregasa i Luku Karabatića, ima i Nikolu i super ljevake Mema, Remilija i Richardsona, ali nema više širinu s kojoj je uvijek dominirao velikom scenom. Ni u napadu, ni u obrani. No, Francuska je sila, kako ste vidjeli da i nogomet funkcionira bez šest ponajboljih, tako će i rukomet, jer kroz godine izgradili su stroj.

Danci najkompletniji

Egipat je ostao bez teško zamjenjivog ljevaka Omara Yahie, Brazil će doći bez super šutera Haniela Langara iz Barcelone, Poljska je ostala bez najboljeg igrača, prvog strijelca Lige prvaka u PSG-u ove sezone, Kamila Syprzaka, ali vjerojatno i bez odličnog šutera Kielca Simona Sicka koji ima teži potres mozga nakon poljskog derbija s Wislom. Španjolska ide bez Arina, a kako stvari stoje mogla bi i bez Gomeza Abella, najboljeg desnog krila prošlih velikih natjecanja, koji je također ozlijeđen. Island je ostao bez vratara Hallgrimssona koji će se teško oporaviti do SP, Norvežanima se tek opravio Sander Sagosen, pitanje je kako može izdržati ritam od deset utakmica u nizu. Slovenija će doći bez Skubea, Zarabeca, Marguča i Gabera... Njemačka bez Pekelera, Wiedea, Weinholda, Kasteninga, vjerojatno i bez ozlijeđenih Kuhna, Stutzkea i Schillera.

Najviše toga se zasad poklapa Dancima koji su kompletni, Šveđanima koji za Johanssona na golu dobivaju Appelgrena, ali ipak gube odličnog šutera Erica Johanssona koji se ozlijedio u Kielu.

 
index Instagram400x230 youtube