Trinaest obrana Ivana Ereša protiv Islanda i osigurano četvrtfinale

Hrvatska muška juniorska reprezentacija nastavila je sjajni niz na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj. Nakon pet pobjeda u pet nastupa u skupini, naši mladi rukometaši pobijedili su Island u osmini finala 29:16 i prošli među osam najboljih reprezentacija natjecanja.

Izbornik Davor Dominiković napravio je jednu promjenu u ekipi uoči drugog kruga natjecanja. Naime, zamijenio je vratare pa je umjesto Filipa Perića u ekipu uvrstio Ivana Panjana.

Hrvatska je odlično otvorila susret. Vrlo lako su naši rukometaši došli do 4:1. Moglo je to biti i više da nije bilo manjih tehničkih pogrešaka. Tim prije jer su Islanđani svoj jedini pogodak zabili sa sedam metara. Naša obrana funkcionirala je izvrsno. U 16-oj minuti digli smo tu prednost na plus četiri (7:3). Island je međutim vrlo brzo iskoristio malo opuštanje i predah koji je trebao Ivan Martinović nakon jednog neugodnog udarca u butni mišić i stigao na 7:6. To kao da je izazvalo naše rukometaše pa je slijedila kanonada na vrata Islanda. Serijom 6 – 0, uz obranjeni sedmerac Ivana Ereša, ali i nekoliko „zicera“ suparnika, Hrvatska je odjurila na šest pogodaka razlike na predahu (13:7). Ako znamo da su Islanđani od tih sedam pogodaka tri postigli sa sedam metara onda je jasno kako je igrala hrvatska obrana. Pri tome je Ivan Ereš imao osam obrana u prvih 30.minuta. Island je u prvom poluvremenu imao samo 33 posto realizacije.

U nastavku je to bila rapsodija naših rukometaša. U samo dvije minute napravili su 4:1, odjurili na 14:8, i nisu stali. Tko god je pucao , pogodio je islandska vrata. I prednost je stalno rasla. U 35-oj prvi put plus deset, 18:8. Deset minuta poslije plus 11, pa u 44-oj plus 12…itd,itd. Izbornik Davor Dominiković je sredinom drugoga dijela promijenio praktički cijelu prvu sedmorku. Pa su na kraju zabijali Srna, Malec, Godec. I Hrvatska je pobijedila s 13 pogodaka prednosti 29:16. Ne sumnjamo da je to bila obrana koju je priželjkivao naš stručni stožer i na kojoj je radio posljednjih mjesec dana priprema.

Filip Vistorop ponovno je bio naš najbolji strijelac premda je prvi pogodak zabio u 22-oj minuti.Pet od pet realizaciju imao je Fran Mileta, 4 pogotka dodao je Josip Šarac, isto toliko Halil JaganjacIvan Ereš je ponovno bio na najvišoj mogućoj razini s 13 obrana. Ivan Panjan je dodao dvije pa smo i u tom segmentu nadmašili Island za sedam obrana. Ukupna realizacija Hrvatske bila je sjajnih 67 posto.

Hrvatska je dakle u četvrtfinalu. I čeka boljeg iz susreta Švedska – Tunis koji se igra kasnije večeras. Četvrfinale je na rasporedu sutra u 21 sat ne bude li novih promjena satnice tijekom noći.

 
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Srpanj 2019 22:02
 
index Instagram400x230 youtube