Matej Mandić s reprezentacijom Hrvatske izborio prolaz u polufinale EYOF-a

Hrvatska muška reprezentacija mlađih kadeta pobijedila je Island 24:21 i osigurala polufinale na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Azerbajdžanu.

Nakon remija sa Slovenijom i poraza od Francuske, naši mladi rukometaši trebali su pobjedu protiv Islanda. Budući  je Francuska slavila protiv Slovenije, ona je kao prva s četiri boda prošla u poluzavršnicu. Hrvatska ima tri boda kao i Island , ali bolji međusobni susret i čeka prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine A, a to će biti bolji iz susreta Njemačka –Danska.

U susretu Hrvatske i Islanda, jednom od dva (jer nešto kasnije igraju juniori međusobno na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj) prvo poluvrijeme bilo je u potpunosti izjednačeno. Povela je naša reprezntacije 2:0. Island je to brzo stigao i otišao na prednost 5:3 u devetoj minuti. Deset minuta poslije imali su Islanđani i tri pogotka viška na svojoj strani, ali su naši dečki serijom 6:3, sve stigli i na predah otišli s 11:11.

U nastavku vrlo sllična priča. Island ima minimalnu prednost, Hrvatska to dostiže.U 46-oj hrvatska izabrana mladost napokon bježi na tri pogotka prednosti (18:15) i čini se tu definitivno lomi susret. Najveća prednost Hrvatske bila je plus pet pogodaka u 53-oj (21:16). Island je do kraja pokušavao na sve načine to ugroziti, ali nije uspio ništa više osim smanjenja prednosti na minus tri.

Dominik Kuzmanović bio je briljantan na našim vratima sa 17 obrana. Čak devet naših igrača upisalo se među strijelce. Ivan Barbić bio je najefikasniji s 5 pogodaka iz 7 pokušaja. Trojica su zabila po 4 pogotka, David Štrković 4 od 4, Matija Car 4 od 5, i Fabijan Grubišić 4 od 8 udaraca. Kod Islanđana 6 pogodaka Amora Vidarssona.

U drugom susretu 3. kola naše B skupine Francuska je pobijedila Sloveniju 30:29 i kao prva ide u polufinale. Hrvatska je drugoplasirana, Island treći, a Slovenija četvrta. Polufinalni susreti na rasporedu su u petak 26. srpnja, a sureti za 3.mjesto i finale u subotu 27.srpnja.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Srpanj 2019 20:17
 
index Instagram400x230 youtube