Trener Borca m:tel nakon pobjede u derbiju: Ne bi bilo nezasluženo i da je Izviđač slavio!

Rukometaši Borca m:tel uspjeli su da osvoje bodove u derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u veoma neizvjesnom i zanimljivom susretu protiv Izviđača.

Crveno-plavi su u "Boriku" slavili nad ljubuškom ekipom rezultatom 24:23 i uz dobojsku Slogu ostali lideri na ljestvici s tim da Dobojlije imaju bolju gol-razliku.

Šef struke Banjalučana Mirko Mikić bio je zadovoljan igrom i pobjedom nad "Skautima", iako je priznao da je utakmica mogla da ode i u drugom smjeru.

"Ne bi bilo nezasluženo i da je bilo neriješeno ili da je Izviđač dobio utakmicu. Bilo je tvrdo, kao i uvijek kad su u pitanju susreti Borca i Izviđača, na jednu ili dvije lopte. Tako je više od 10 godina i tako će uvijek biti. Čestitam gostima iz Ljubuškog, koji imaju mladu ekipu, na prikazanoj igri i čestitke mojim igračima što su u ovom 'nenormalnom' ritmu, u nadoknadama tih odloženih susreta zbog pandemije koronavirusa, nakon teškog poraza u Gračanici, uspjeli da saberu glave i u neizvjesnoj završnici osvoje bodove. Nadam se da ćemo uspjeti sada da se regeneriramo s obzirom da imamo sedam dana pauze, što nismo imali mjesec dana. Ovo ćemo sada zaboraviti i okrenuti se Europi", izjavio je Mikić.

 
index Instagram400x230 youtube