Na Jahorini održan prvi turnir u odbojci na snijegu

Prvi turnir odbojke na snijegu „Jahorina 2020“ održan je danas na Jahorini, okupio je 50 natjecatelja.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović izjavio je novinarima da je odbojka na snijegu u svijetu, posebno u Europi, sve popularnija i pretendira da postane olimpijski sport, javlja BHRT.
 
- Cilj organiziranja promotivnih turnira, poput ovog, jeste da odbojka na snijegu u budućnosti dobije status olimpijskog sporta i da se pojavi na Zimskim i Ljetnim olimpijskim igrama - rekao je Popović.
 
On je naveo da je Odbojkaški savez BiH donirao opremu za Olimpijski centar Jahorina, kao i za Bjelašnicu gdje će se održati sljedeći turnir.
 
Jedan od organizatora turnira, Srđan Baralić, rekao je da se na turnir prijavilo 10 ekipa, i to pet muških i pet ženskih s ciljem privlačenja sve veće pozornosti odbojkaških navijača, ali i sporta općenito.
 
Napomenuo je da mjesec dana intenzivno radi na pripremi turnira i da se nada da će to postati tradicija, te zahvalio Olimpijskom centru na raspoloživom prostoru na platou Poljica.
 
Generalni tajnik Odbojkaškog saveza Beograda Igor Miljković rekao je da mu je drago što se turnir održava na olimpijskoj ljepotici i sma da će odbojka na snijegu postati olimpijski sport, kao i da će mu poslužiti iskustva organizatora.
 
index Instagram400x230 youtube