Uspješan nastup jedinog predstavnika BiH na Europskom prvenstvu u brzom klizanju

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupio je od 24. do 26. ovog mjeseca na Europskom prvenstvu u Debrecenu (Mađarska).

U konkurenciji 44 najbolja brzoklizača Europe, reprezentativac BiH imao je odličan nastup. Tarik je prvog dana Europskog prvenstva na 1500 m ušao u polufinale, a drugog dana u ovoj diciplini, odličnom vožnjom u polufinalu, izborio je nastup u Finalu B, u kome je osvojio 7. mjesto. U ukupnom plasmanu na 1500 m, zauzeo je 14. mjesto, što je do sada najbolji plasman za BiH u brzom klizanju na Europskim i Svjetskim prvenstvima.

Također, ovaj plasman našeg reprezentativca omogućio je Savezu klizačkih sportova BiH da iduće  klizačke sezone na Europskom prvenstvu ima dva svoja predstavnika.

I u drugim disciplinama (500 i 1000 m), Tarik je imao dobar nastup. Izdvajamo trku na 500 m u kojoj je dva puta popravljao osobni rekord i na kraju je u toj trci zauzeo 22. mjesto.

“Tarik Omeragić, za pripreme i nastup na ovom Europskom prvenstvu, osim podrške Saveza klizačkih sportova BiH, nije imao nikakvu pomoć od nadležnih institucija BiH. I pored toga, naš reprezentativac uspio se dobro pripremiti i ostvariti značajan rezultat i u pravom svjetlu predstaviti ovaj lijepi olimpijski sport i državu Bosnu i Hercegovinu u Mađarskoj”, ističe Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 27 Siječanj 2020 09:25
 
index Instagram400x230 youtube