Hercegovina i Grude spremni za Europsko prvenstvo u boćanju

Grude će biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju koje će se održati od 3. do 7. listopada 2023. godine, a na kojem će nastupiti 17 reprezentacija.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjelovat će Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija,.

Boćarski savez BiH spremno dočekuje Europsko prvenstvo u boćanju. Grude sa svojom boćarskom dvoranom, jednom od najljepših dvorana u ovom dijelu Europe otvorenih ruku dočekuje najbolje boćare Europe.

Nakon Europskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude su ponovno domaćin najvećeg boćarskog događaja u svijetu u 2023. godini, a brojkom od 17 nacija koje će sudjelovati, ovo natjecanje predstavlja jedno od brojčano najmasovnijih okupljanja boćara.

Više od 100 natjecatelja borit će se za šest titula prvaka Starog kontinenta, kako u tradicionalnim igrama tako i u onim tehničkim, koje boćanju daju jednu novu sportsku dimenziju.

U petak 29. rujna 2023. godine reprezentacija BiH održala je posljednji trening uoči Prvenstva kako bi se što bolje pripremila za ovo veliko natjecanje koje će se održati u Boćarskom domu Biberon.

Svečano Otvaranje prvenstva je u utorak 3. listopada u 20.00 sati u Boćarskom domu u Grudama, Prvenstvo će službeno otvoriti predsjednica Vijeća Ministara Borjana Krišto.

Program će dodatno uljepšate Grudske mažoretkinje i HKUD Hercegovac. Na otvorenju će nazočiti brojne osobe iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i sporta.

 
index Instagram400x230 youtube