Boćarsko prvenstvo BiH – treće kolo: Rastok slavio protiv Napredak Wille

Treće kolo boćarskog prvenstva Bosne i Hercegovine uz jednu odgodu donijelo je i jedan neočekivan rezultat.

Iako pobjeda Neuma protiv Gruda, koji su zadnjih sezona odmjeravali snage u doigravanjima, sama po sebi nije iznenađenje, međutim ono što iznenađuje je uvjerljivost. Uz rezultat od 15:7, neumski „gusari“ su doslovce orobili prvaka, osvojivši čak 44 „punta“ više, 146:102. Vrlo rijetko Gruđani tako uvjerljivo gube, ali i to se dogodi.

U sudaru ekipa koje su dobro startale „sveci“ iz Gorice uspjeli su nadigrati Široki 13:9 i tako zahvaljujući porazu susjeda iz Gruda preuzeti čelo ljestvice. Interesantan je podatak da je u toj utakmici boćar Širokog – Božo Naletilić s 31 pogotkom u brzinskom izbijanju, ostvario do sada najbolji rezultat ne samo kola nego i lige. S druge strane Naletiliću su se u štafetnom izbijanju revanširali Mate Ćorluka i Jakov Galić koji su „ubili“ ravno 40 „punata“ i tako ostvarili ne samo najbolji rezultat kola i dosadašnjeg dijela natjecanja, nego su za tri pogotka bolji i od prošlogodišnjeg najboljeg rezultata kojeg su ostvarili boćari Širokog Mario Hrkać i Marinko Mikulić.

Najbolji rezultat kola u disciplini precizno izbijanje 11 pogodaka, ostvario je Mladen Obradović, boćar Neuma. U odnosu na najbolji rezultat protekla tri kola, 19 pogodaka, kojeg drže Osman Ganić (Napredak) i Mate Ćorluka (Bura), to je skroman učinak. Podsjećamo, najbolji prošlosezonski učinak od 23 pogotka imao je Mate Grubišić. U derbiju začelja u Prologu kod Ljubuškog, sastali su se domaći Rastok i sarajevska Napredak Willa. Slavili su domaćini 15:7. Za obje ekipe posebice Napredak, može se reći da su na startu prikazali lošije igre nego prošle sezone. U svakom slučaju dojam je da će duži predah Sarajlijama dobro doći da se presaberu i u prošlogodišnjem stilu nastave sezonu. Čapljinski derbi, Dračevo – Čapljina odložen je iz opravdanih razloga, dok su boćari posuške Bure u trećem kolu ‘odmarali’.

Rezultati boćarske lige BiH

treće kolo

 Neum: Neum – Grude 15:7
Posušje: Sveti Stipan Široki 13:9
Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Napredak Willa 15:7
Dračevo: Dračevo – Čapljina, odloženo
slobodna Bura
 
Poredak poslije trećeg kola

1. Sveti Stipan 4
2. Široki 4
3. Grude 4
4. Čapljina 2(1)
5. Bura 2
6. Dračevo 2(2)
7. Neum 2
8. Rastok 2
9. Napredak Willa 0 bodova

Nakon trećeg kola u prvenstvu nastupa stanka od dvadeset dana zbog Europskog prvenstva u boćanju čiji će domaćin biti Grude. Prvenstvo se nastavlja tek 14/15. listopada kada će igrati, Čapljina – Rastok, Napredak Willa – Sveti Stipan, Široki – Neum, Grude – Bura, slobodno će biti Dračevo.

 
index Instagram400x230 youtube