Prometno u prvaku BiH: Pet domaćih igrača odlazi, zasad jedan novi stranac uvršten među Skaute

Rukometna pauza je dosta duga pa su Skauti trenutno na odmoru, a u klubu pomalo slažu temelje za sljedeću sezonu i pripreme koje počinju 24. srpnja (još nije poznato kad počinje novo prvenstvo u Premijer ligi).

Tako je već poznato da iz Izviđača ovog ljeta odlazi pet rukometaša. To je prvenstveno lijevi/srednji bek Domagoj Alilović koji odlazi u Metaloplastiku iz Šapca (Srbija) i potpisao je ugovor na dvije godine.

 – Treneru Vladanu Matiću se Alilović svidio još prošlog ljeta kad su pokazali interes za njega, kaže Zovak.

Osim Alilovića klub napušta i desno krilo Mladen Bošković koji odlazi u Njemačku. On će uz poslovnu priliku koja mu je prioritet, graditi i rukometnu u nižim ligama. Nikola Primorac vjerojatno završava karijeru zbog povrede, golman Ivan Herceg prelazi u hrvatskog prvoligaša Ribola Kaštela, a klub napušta i pivot Ivan Dedić. S druge strane od dolazaka je potvrđeno samo da iz Kozarske Dubice dolazi perspektivni Todor Milisavljević, srednji bek koji je 2006. godište. To je nastavak uspješne suradnje s klubom iz Dubice odakle je Izviđač dobio i odličnog Miloša Kosa, danas rukometaša Zagreba.

Za Skaute je bitno da u klubu ostaje najbolji igrač lige, Ivano Pavlović, koji ima ugovor do 2026. godine. S druge strane drugom najboljem igraču Premijer lige, Milanu Vukšiću, je istekao ugovor, a on je i izrazio želju da se oproba u inozemstvu.

 – Sigurno je da Izviđaču trebaju lijevi i desni bek, i da će biti nekoliko priključenih rukometaša iz naše druge ekipe, zaključio je Nedan Zovak.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 29 Lipanj 2023 12:44
 
index Instagram400x230 youtube