Uspjeh Ljubušaka Petra Dodiga u austrijskom klubu SW Bregenz

Mladi Ljubušak Petar Dodig, čiji su nogometni počeci vezani za klubove u Hercegovini, danas je član austrijskog kluba SW Bregenz, prvaka u trećoj ligi, u kojem je postigao zapažene rezultate.

U ovom klubu, koji u idućoj sezoni ulazi u drugu Bundesligu Austrije, odigrao je 13 utakmica te je postigao tri gola, a vrijedi istaknuti i to kako je pet puta izabran u najbolji tim kola.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, osobe koje igraju nogomet, Ljudi igraju nogomet i tekst

„S obzirom na to da sam obrambeni igrač, to je za mene veliko postignuće. Mogu reći kako sam zadovoljan dosadašnjom igrom u klubu te sam nedavno produžio ugovor, iako samo imao još neke ponude za daljnji nastavak karijere“, kazao je Dodig za Dnevni list.

Prije odlaska u Austriju, igrao je za nekoliko klubova prve i druge lige u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, a igri u SW Breganz prethodilo je članstvo u VfB Hohenems, njihovu najvećem rivalu i konkurentu.

„Brzo sam se prilagodio životu u ovom gradu na Bodenskom jezeru, osobito ako uzmem u obzir to da mi društvo pravi još nekoliko igrača iz naših krajeva. Velika potpora nam je i trener Andreas Heraf, koji nas motivira da damo sve od sebe, čemu svjedoče dosadašnji uspjesi“, poručio je Dodig.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje nogometa, igranje nogometa i tekst

Ovom mladom igraču želimo uspjeh u nastavku karijere te da Hercegovinu i Ljubuški predstavlja u najboljem svjetlu.

Piše: A. Marinović Musa

 
index Instagram400x230 youtube