Mirko Marić putem Saše Papca

U Širokom je smatran potencijalom, ali i igračem koji tada nije bio do kraja izgrađen, kojem da bi napravio sljedeći veliki korak treba nadogradnja. I bili su u pravu, jer se nakon par sezone u HNL-u Gruđanin Mirko Marić (25) razvio u napadača koji će se preseliti na Otok.

Mirko Marić je pred potpisom za Glasgow Rangers. Vijest se brzo raširila, između ostalog i zbog činjenice da je primijećen na ulicama Glasgowa, što se brzo proširilo Twitterom. Navijačka mišljenja u Glasgowu se razlikuju pa jedni tvrde da nije potreban, dok drugi vjeruju u igrača koji je prošle sezone zabio 20 golova u dresu Osijeka, koji je prošao omladinske selekcije BiH, odradio U21 angažman u hrvatskom dresu, koji je službeno u dva navrata nosio i kao član A tima.

No jedno je sigurno, potpiše li, Marić će napraviti lijep skok u karijeri – nešto veći od onoga koji je svojevremeno napravio izvjesni Mostarac Saša Papac, danas legenda Rangersa.
Saša je s Pecare, na kojoj se i Mirko etablirao kao napadač, 2001. godine najprije skočio u austrijski Kärnten, zatim prešao u bečku Austriju, a od tamo na Ibrox. Mirko je iz Širokog doskočio u Maksimir iz kojeg su ga najprije poslali na posudbu u Lokomotivu, nakon koje je igrao i za Videoton da bi najbolju formu dosad pronašao u Osijeku. Pričalo se o odbijenici kijevskog Dinama teškoj 5 milijuna eura, neki su spominjali i propali pokušaj drugoligaša Monze da ga angažira, a sada je navodno blizu Rangersa. Koliko blizu, najbolje je možda opisao jedan navijač na Twitteru.

On misli da je Govan (stanovnici jugozapadnog Glasgowa, op. a.), ali tehnički to još nije, stoji u komentaru.
Potpiše li, dočekat će ga tamo još jedan bivši Osjekovac, Borna Barišić, a idući hrvatskom linijom, nema sumnje da će ga se uspoređivati sa Dadom Pršom i Nikicom Jelavićem…

 
index Instagram400x230 youtube