Zlatko Dalić svojim svjedočanstvom vjere sudjelovao na ovogodišnjem Mladifestu

„Puno puta sam bez straha i bojazni rekao da sam vjernik, katolik i da za sve što sam napravio u životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Zato se nemojte bojati svjedočiti svoju vjeru, jer Bog je tu.

Kad god dođete pred neku prepreku, pred zid, Bog je tu i neće nas ostaviti“, poručio je mladima na početku svoga svjedočanstva na 34. Mladifestu, 28. srpnja 2023. izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, objavljeno je na mrežnoj stranici Radiopostaje Mir Međugorje.

Govorio je o svom odrastanju u rodnom Livnu uz samostan na Gorici naglašavajući kako su mu prvi susjedi bili franjevci.

„Majka mi je usadila vjeru i ponio sam je od kuće kada sam otišao kao 16-godišnjak sa svojim ambicijama da nešto u životu napravim. Imao sam cilj da se vratim kao pobjednik i to sam ostvario 2018. godine kada sam u Livno došao kao viceprvak svijeta. Sve je to lijepo i sjajno, ali je moj put bio pun izazova, zahtjeva, iskušenja. Uspio sam nešto postići u životu. Iskreno nisam očekivao da ću napraviti ovako velike stvari, velike rezultate, ali Bog mi je dao šansu da napravim taj uspjeh i zato je moja poruka mladim ljudima: Nikada nemojte odustati, svaka se prepreka da riješiti. Morate vjerovati, morate imati svoj cilj u životu i tome težiti. Ne odustajte. Uvijek postoji nada“, poručio je Dalić desecima tisuća okupljenih na duhovnoj obnovi u Međugorju.

Kazao je i kako mu je vjera uvijek pomagala da iziđe iz teških trenutaka u kojima je bio.

„Bilo je trenutaka kada čovjek zaluta, ali bitno je vratiti se na pravi put i učiti na svojim greškama. Bitno je više pažnje pokloniti obitelji i roditeljima koji su nam dali život, budućnost i sve što imamo, a mladi kakvi smo bili idemo za nekim našim ambicijama, ciljevima te zaboravimo na roditelje. Mislimo da je dovoljno nazvati telefonom i pitati: Kako si? Nikad nemojte zaboraviti svoje roditelje. Oni su najvažniji, jednom kad odu bit će vam žao. Ne zaboravite svoje roditelji“ još je jedna od Dalićevih poruka mladima, ali je istaknuo i snažnu podršku svoje obitelju – supruge i djece, kojima je također zahvalio, a supruga ga je pratila i dok je svjedočio mladima u Međugorju. Svima iz BiH, Hrvatske, Europe cijelog svijeta zahvalio je na ljubavi koju daju hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a nakon toga izbornika Dalića intervjuirao je najbolji nogometaš među fratrima, međugorski župni vikar fra Ivan Hrkać. Razgovor su počeli o Dalićevim prvim susjedima u Livnu – franjevcima.

„Svakodnevno prisustvo Crkve u mom životu me je odvelo na pravi put“, kazao je Dalić, a na svoj samostalni, ispostavit će se kasnije i pravi put krenuo je sa 16 godina.

 
index Instagram400x230 youtube