Zlatna misa mons. Ivana Vukšića

Mons. Ivan Vukšić proslavio je u nedjelju 30. srpnja u rodnoj župi Presvetog Srca Isusova u Studencima svoj zlatni jubilej, 50 godina svećeništva. Sam zlatomisnik je predslavio misno slavlje u koncelebraciji s više svećenika. Slavljenika i nazočne goste je pozdravio don. Ante Pavlović.

“U ime našega župnika i cijele naše župne zajednice pozdravljam vrhbosanskoga nadbiskupa i našega župljanina don Tomu Vukšića koji će propovijedati na ovom misnom slavlju. Njemu je don Iko propovijedao na Mladoj misi 1980. Pozdravljam sve nazočne svećenike, časne sestre i bogoslove. Posebno pozdravljam užu i širu obitelj, rodbinu i prijatelje našega zlatomisnika, sve vas koji ste došli s njim proslaviti svečanu svetu misu i s njim podijeliti radost današnja slavlja. Napokon, i s posebnom radošću pozdravljam našega zlatomisnika don Ivana. Dragi don Iko, u ime našega župnika don Ivana i svih naših župljana, u ime nas svećenika i časnih sestara iz studenačke župe, kao i ovdje nazočnih svećenika i redovnica, u ime tvoje rodbine i prijatelja, čestitam ti zlatni jubilej. Zahvaljujemo dobrom Bogu za sve dane tvoga nesebična, posvećena, radosna i plodna svećeničkoga služenja u našoj mjesnoj Crkvi, Crkvi u hrvatskome narodu i općoj Crkvi. Danas zajedno s tobom molimo Oca Nebeskoga da ti udijeli dobro zdravlje i još mnogo godina radosna naviještanja Evanđelja koje obiluje uzvišenim blagom i biserima Božjega kraljevstva, kraljevstva milosti i svetosti, istine i pravde, ljubavi i mira za sve ljude i narode.” kazao je don Ante Pavlović u uvodnom govoru.

Prigodnu propovijed uputio je mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH. Geslo kojim se don Ivan vodio kroz 50 godina svećeništva jest: “Evo dolazim Gospodine vršiti volju tvoju” (Hebr. 10.9.)

Više na linku Radio Ljubuški

 
index Instagram400x230 youtube