Dajte malo poezije: Ante Tomić, zbirka poezije i putopisa „Putovanja svijetom i duhom“

Istaknuto Dajte malo poezije: Ante Tomić, zbirka poezije i putopisa „Putovanja svijetom i duhom“

U današnjoj rubrici „Dajte malo poezije“ predstavljamo Antu Tomića i njegovu zbirku poezije i putopisa naslovljenu „Putovanja svijetom i duhom“.

Ante Tomić je u mladosti bio plesač folklora, svirač harmonike, a sada je uspješni gospodarstvenik, pjesnik, trkač maratona, organizator brojnih kulturnih i sportskih događanja u našem gradu i šire, svjetski je putnik koji je obišao 100-tinjak zemalja, bezbroj gradova, čovjek koji je upoznao ljude raznih rasa, pripadnike brojnih naroda, religija i kultura, oni su ga obogaćivali novim spoznajama i širili mu vidike i davali krila da se može više dalje i bolje.

„Putovanja svijetom i duhom“  druga je  zbirka poezije -  ali ujedno i putopisa, koju je Ante objavio koncem 2019. godine.

U prilogu pročitajte jednu od pjesama iz naprijed navedene zbirke, prigodnu za vrijeme i životne teškoće – u obliku epidemije i dr. koje su nas okovale.

 

Ništa ne svijetli

niti zrači kao čovjek

pun duha.

U ovaj smo svijet došli

da bismo se sa

životnim teškoćama

suočili, a ne bježali,

da bismo se

s ljudima združili

a ne izolirali,

da bismo

bili od koristi,

drugima pomagali,

a ne bježali od njih.

Podsjećamo, za vrijeme novonastale situacije s epidemijom koronavirusom koja je, među ostalim, primorala JU "KŠC" Ljubuški - odjel Knjižnicu Ljubuški da zatvori svoja vrata, kako bismo ostali povezani s članstvom, nadasve ljubiteljima poezije koji za istom žude, dok je do daljnjega prolongiran naš svakodnevni rad s korisnicima naših usluga, kao ujedno i naše brojne te raznovrsne kulturne manifestacije, u rubrici "Dajte malo poezije" objelodanjivat ćemo poeziju znanih i neznanih ljubuških pjesnika.

 
index Instagram400x230 youtube