U planu izgradnja područnog vrtića u Vitini

Dječji vrtić Ljubuški osnovan je kao javna ustanova s ciljem pomoći zaposlenim roditeljima oko zbrinjavanja i naobrazbe djece od jedne godine do polaska u školu te djece od prvog do četvrtog razreda.

U 2019. godini vrtić je radio s djecom u šest odgojnih skupina, a upis u ovoj godini predviđen je i ostvaren prema planiranom broju predškolske djece.

Kako navode u izvješću ove ustanove, u kuhinji su se svakog dana pripremala po dva topla obroka za prehranu djece te se pazilo na kvalitetu namirnica i rokove uporabe, tako da nijedno dijete tijekom godine nije bilo izloženo trovanju hranom.

Kada je riječ o financijskim sredstvima, vrtić bilježi poslovanje na granici pozitivnog. Ukupan ostvareni broj mjesečnih roditeljskih uplata i neisplaćenih sredstava bio je manji od ukupno upisanog broja djece zbog manje cijene usluga za treće dijete, kraćeg boravka u vrtiću, zbog manje cijene zbog bolesti i izostanka, kao i zbog 50 posto manje cijene za djecu invalida Domovinskog rata. Uplate roditelja za 12 mjeseci su iznosile 167.645 KM, a uz novčane donacije, subvencije te sufinanciranje Gradskog vijeća Ljubuški, ukupan ostvareni prihod iznosio je 364.917 KM.

U izvješću ističu i to kako svake godine primaju nekoliko pripravnika koji u ovoj ustanovi stječu prvo radno iskustvo, a naglašavaju i uspješnu suradnju s Domom zdravlja Ljubuški, budući da u dogovoru s pedijatricama svake godine u mješovite skupine prime oko desetero djece s poteškoćama u razvoju, piše Bolji Ljubuški. 

U 2020. godini planirana je izgradnja područnog vrtića u Vitini, asfaltiranje ulaza u vrtić, nabavka vozila za dostavu hrane, kao i edukacija kadra.

 
index Instagram400x230 youtube