Položen vijenac i zapaljene svijeće za žrtve Bleiburga i Križnih putova

U Ljubuškom je u nedjelju obilježena 75. obljetnica Bleiburške tragedije i Križnih putova, na trgu dr. Franje Tuđmana vijenac su položili i zapalili svijeće čelnici Grada Ljubuškog, gradonačelnik Nevenko Barbarić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, te županijski dužnosnici, predsjednik skupštine Ivan Jelčić, dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević i ministar MUP-a David Grbavac.

Nakon njih cvijeće su položili i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici braniteljskih udruga.

Molitvu za sve pokojne molio je humački gvardijan fra Dario Dodig.

U crkvi svetog Ante na Humcu služena je sveta Misa koju je slavio humački gvardijan fra Dario Dodig u koncelebraciji sa župnikom fra Ljubom Kurtovićem i fra Andrijom Nikićem.

„Spominjući ove žrtve želimo da se ovako nešto više ne ponovi, ali i ne zaboravi jer oni koji zaborave povijest u opasnosti su da se tragedije ponove“, rekao je na početku prigodne propovijedi fra Dario Dodig, a potom je govorio o poruci nedjeljnih čitanja. Misno slavlje liturgijskim pjevanjem uljepšao je veliki zbor Sv. Ante s Humca.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 18 Svi 2020 12:32
 
index Instagram400x230 youtube