Zekanović u Saboru: Izetbegović otvoreno prijeti Hrvatima u BiH, a nemamo reakcije!

U Saboru je u tijeku rasprava o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Mnogima se diže kosa na glavi kada se spomenu Hrvati u BiH", rekao je Hrvoje Zekanović iz Kluba Hrvatskih suverenista.

"Poručit ću im neka se prisjete 7. svibnja 1991. godine kada je hrvatski narod u Pologu zaustavio tenkove koji su krenuli prema Splitu. Gdje bi ti tenkovi završili da nije bilo franjevaca i hercegovačkog naroda?", rekao je Zekanović, piše direktno.hr.

"Danas u Hrvatskoj živi stotine Hrvata koji su se rodili u BiH i koji pune proračun i grade ovu državu, a dogodit će se da će BiH prestati biti demografski rezervoar Hrvata. Hrvati u BiH nestaju. Danas je realna brojka Hrvata u BiH oko 300.000".

Upozorio je da je prošlo 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma. Hrvati su izgubili Bosansku Posavinu pa čak i zamjene za Grahovo, Glamoč i Drvar koji su danas demografski izgubljeni.

"Imamo Izetbegovića koji ne sramežljivo nego slasno prijeti Hrvatima u BiH. Citirat ću ga: 'Hrvati imaju previše prava i ako ovako nastave neće imati ni ono što danas imaju. Ne mogu Hrvati imati isto kao i mi. Ako bude potreba imamo podršku iz Europe i islamskih zemalja. Pobijedit ćemo i vojno ako treba…".

Na ovakve izjave ne čujemo reakcije Gordana Grlića Radmana niti Andreja Plenkovića. Čak smo na neki način pristali i da Hrvate zastupa Željko Komšić. Jedino što je bitno ovoj vlasti je da imaju tri zastupnika u ovom Saboru, a nestanak Hrvata na tom području za njih nije bitno", zaključio je Zekanović.

 
index Instagram400x230 youtube