Trener Izviđača: Treniramo žestoko. Na Strava internetskoj platformi je kompletan Izviđač gdje pratim koliko igrači trče

Rukometaši ljubuškog Izviđača nijednog trenutka nisu stali sa treningom nakon prekida prvenstva u Premijer ligi zbog pandemije korona virusa.

Tjelesni pomaci

Naravno, taj trening se svodi na individualni rad, ali potpuno pod prismotrom i sa planom i programom trenera Tonija Čoline koji ih vodi već kroz osmi tjedan ovakvog rada.

– Problem je što nemamo cilja kad je u pitanju natjecanje, međutim imamo neke druge svoje interne ciljeve u smislu da pokušavamo rasti i napredovati tjelesno. Treniramo žestoko. Na Strava internetskoj platformi je kompletan Izviđač gdje pratim koliko igrači trče. Radimo 11 puta tjedno, tri puta snagu, pet puta trčanje i tri puta individualni rad s loptom. Ako nemamo uvjete za rad na rukometnom terenu, idemo probijati individualne granice. Stvarno su to igrači dobro prihvatili i odlično treniraju, govori Toni Čolina.

– Treninge snage radimo zajedno preko online konferencije tako da bude zanimljivo, svako drugi dan se vidimo. Shvatili su to kao svoju priliku. Dok drugi odmaraju, mi nastojimo da ovo bude naša prednost. Svi će kasnije pitati – što si radio za vrijeme korone? Mi želimo izići iz toga puno spremniji i pokazati na terenu što smo radili, ističe trener Skauta.

Po njegovim informacijama u drugim klubovima nisu to prihvatili na toj razini.

– Koliko vidim u drugim klubovima igrači rade sami, bez uputa i programa iz kluba. Kod nas je mlada ekipa, igrači su ambiciozni i svi se vide negdje, tako da žele prihvatiti trening bez obzira što sad nema novca, priča Čolina.

Neriješena Premijer liga

Razrješenje prvenstva u Premijer ligi je zapelo i odluka o tome što raditi (proglasiti prvake i ispadanje ili poništiti natjecanja) se ne nazire. Na tom polju će biti dosta problema kao i prethodnih sezona. Čolina je odmah po prekidu natjecanja govorio da treba titulu dati Borcu, ali je shvatio da je otvoreno puno drugih pitanja.

– Kako vrijeme odmiče drukčije zaključujem jer mi se čini da nema smisla nekoga nagraditi i nekoga kazniti u situaciji gdje je svima isto. Mislim da bi trebalo poništiti prvenstvo jer je previše toga ostalo pod upitnikom da bi netko mogao nešto odlučiti. Predugo je 12 kola do kraja. Prije sam mislio da možda treba gledati trenutno stanje, ali previše je tu toga ostalo nedorečeno da bi nekoga zakinuli za nešto, govori Čolina, svjestan da je i u toj situaciji nova zamka:

– Jedino je klopka to što što bi trebali proširiti ligu u tom slučaju, a to nisam siguran da ima smisla. Sigurno da nikome od nas nije u cilju da igra ligu sa 19 klubova. Financije će nam ionako biti problem, pa sad još da imamo veće troškove zbog većeg broja utakmica, to nema smisla.

Kako će se razriješiti pitanje Premijer lige, ostaje na čelnicima RS-a BiH.

– Ovo će sigurno još dosta potrajati, samo se nadam da će se znati do 1. kolovoza u kojem smjeru idemo. Upitan je kompletan sport u cijeloj Europi, pa nadam se da će se prvo ovo smiriti i da se mi vratimo u dvoranu. Puno lakše ćemo ovo prebroditi trenirajući u dvorani nego čekajući što će se dogoditi, zaključio je Toni Čolina.

Vjerujem da će zajednica stati iza nas

Rukometni sport svakako “kuburi” sa financijama, pa bi trenutno stanje sa pandemijom moglo donijeti veće probleme nego će osjetiti drugi.

– Vjerujem da će u sredinama koje imaju kulturu rukometa kao Ljubuški dosta godina unazad zajednica stati iza nas i da nećemo imati većih problema s financijama. Iako će sigurno biti rezanja jer smo dugo bez natjecanja, a naši sponzori su sigurno osjetili ovo na svojoj koži. Nadam se da će ipak biti prepoznat potencijal koji nosimo, a mi ćemo to nastojati potvrditi, izjavio je Čolina.

Natjecanje u rukometnoj Premijer ligi je stalo na 18 odigranih kola kad je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a trenutačno stanje je takvo da u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine još nema nikakve službene odluke o tome na koji način zaključiti prvenstvo. Ostalo je za odigrati 12 kola plus završnicu Kupa.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 05 Svi 2020 08:31
 
index Instagram400x230 youtube