Iz ljubuške rukometne povijesti: Petar Mucić - kadetski reprezentativac Hrvatske

Istaknuto Iz ljubuške rukometne povijesti: Petar Mucić - kadetski reprezentativac Hrvatske

U nedostatku sportski događaja u našem gradu odlučili smo se vratiti malo u povijest i prisjetiti se talentiranih igrača rukometnog kluba Izviđač, a većina njih u današnje vrijeme igra u jakim europskim ligama.

Tekstovi koje ćemo objavljivati već su doživjeli svoju promociju u Listu za promicanje kulture i športa "Akadem i ja", a uredništvo potpisuje profesor Goran Skoko.

Talenti - budućnost Izviđača: Petar Mucić (kadetski reprezentativac Hrvatske), intervju objavljen u časopisu "Akadem i ja" u travnju 2010. godine.

Pokazatelj dobrog rada u Rukometnoj akademiji Izviđač sve je veći broj mladih igrača u prvoj momčadi Izviđača. Svojim igrama još prije dvije godine na sebe je skrenuo pozornost mladi sedamnaestogodišnji Petra Mucić. Talent ovog dječaka nije mogao promaći Josipu Glavašu koji ga je poveo na pripreme prve momčadi.

Trener Glavaš je nas nekoliko mlađih, koji smo osvojili Kadetsko prvenstvo BiH, priključio prvom sastavu i poveo na ljetne pripreme na Kupresu. Posebno zadovoljstvo predstavljao mi je njegov poziv u selekciju Hercegovine koja se suprostavila Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji u pripremama za Olimpijske igre u Pekingu.

Petar potječe iz rukometne obitelji. Otac Stanislav bio je jedan od najboljih igrača koji su igrali za Izviđač, a nastupao je još za Velež (Mostar) i Mehaniku iz Metkovića, dok je majka bila rukometašica ŽRK Izviđač.

Za Petra nije bilo dvojbe kojim sportom se baviti?

S treninzima sam počeo s nepunih devet godina kod trenera Zdenka Sušca. Izviđač je u to vrijeme harao BiH rukometom i mojoj generaciji bio je san jednog dana zaigrati za prvu momčad. Promijenio sam mnogo trenera, no posebno bih istakuno Rusa Vladimira Petrova, s kojim smo osvojili prvo kadetsko prvenso BiH.

Ove sezone Izviđač igra dosta promijenjivo, od odličnih izdanja na domaćem parketu, do neprepoznatljivosti u gostima?

Neiskustvo, mladost, brzopoletost i mnogo ozlijeđenih igrača glavni su razlozi zašto smo u prvom dijelu sezone neke utakmice odigrali smo ispod svoje razine. Dobro smo radili u pripremnom razdoblju, tako da očekujemo mnogo bolje rezultate na proljeće.

Ustalili ste se u prvoj sedmorci Izviđača. Trener Siniša Markota u Vas je imao neograničeno povjerenje. Očekujete li takav status i kod novog trenera Silvija Ivandije?

Trener Ivandija dobro poznaje moje kvalitete, s obzirom da mi je trener i u kadetskoj reprezentaciji Hrvastke. Radom i zalaganjem nastojati ću nametnuti se novome treneru.

Kadetski ste reprezentativac Hrvatske. Na Mediteranskim igrama mladih u Baru (Crna Gora) s reprezentacijom Hrvatske osvojili ste drugo mjesto?

Cijelo prvenstvo odigrali smo dobro, no u finalu smo poklekli pred boljim Španjolcima.

Mucić, Herceg, Perić, ..., već su danas, iako im je tek sedamnaest godina, nositelji igre Izviđača. Oni su generacija da ćemo u skoroj budućnosti u Ljubuškom ponovno gledati najjale europske klubove.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 06 Svi 2020 19:11
 
index Instagram400x230 youtube