Ivan Lovrić, trener Izviđača: Ne želimo se nikome svetiti, samo nas pustite da igramo pošteno

Pred rukometašicama Izviđača CO je nastavak natjecanja u proljetnom dijelu sezone, a na parket će "Skautice" u subotu, 15. veljače 2020. godine s početkom u 17 sati, kada u okviru četvrtzavršnice kupa u Gradsku sportsku dvoranu Ljubuški dolazi Goražde.

O pripremama za nastavak sezone, ambicijama i stanju u ekipi razgovarali smo sa prvim čovjekom struke u klubu, trenerom rukometašica Ivanom Lovrićem.

Gospodine Lovriću kako su prošle pripreme za nastavak sezone, te kakvo je trenutno stanje u ekipi?

Pripreme su bile duge i dosta samo naporno radili, pri tome mislim na one koji su odradili sve treninge jer je bilo nekih izostanaka, ozljeda, bolesti pa i akademskih obaveza. Svi izostanci su nam narušili atmosferu i radnu etiku, a znate kako je u sportu: veliki rezultat je plod velikog rada… Mi nismo bili u tom segmentu korektni i generalno nisam baš zadovoljan kako smo prošli ove pripreme. Međutim imamo još nešto više od dva tjedna i nadam se da možemo popraviti atmosferu u ekipi.
Odigrali smo četiri pripremne utakmice u kojima smo pokušavali realizirati neke nove metode u igri. Imali smo polovičan učinak, dvije pojede protiv Splita i Zrinjskog i dva tijesna poraza od jedne vrlo kvalitetne ekipe, koja trenutno bez ijednog poraza drži prvu poziciju u prvenstvu Crne Gore, a radi se o Levalei iz Nikšića. Kao i rezultat takvo je i moje zadovoljstvo – polovično, s nekim stvarima sam zadovoljan, s druge strane ima dosta stvari koje nisu bile dobre. Teško mi je u ovom trenutku dati jednu generalnu sliku stanja u našoj ekipi, ali mi smo poznati po tome da se nikad ne predajemo i da iz svih situacija izvučemo one najpozitivnije stvari. Ima još dosta vremena do prvenstava i vjerujem da ćemo biti pravi u najvažnijim trenutcima. Simpatična smo mi ekipica i od nas možete očekivati svašta.

Kakva je situacija u igračkom kadru i je li je bilo promjena u odnosu na jesen?

Ekipa je ista kako i prošle godine, mislim da smo dobro uigrani i da u tom segmentu nećemo imati problema. Još pripremamo neke nove varijante s kojima smo trenutno okupirani na treninzima, vjerujem da ćemo podići igru na veću razinu.

U subotu u Ljubuški dolazi Goražde, a radi se o utakmici četvrtzavršnice kup natjecanja.

Kup nam je također važan, ali ćemo ga iskoristi za dodatno uigravanje. Naravno da nam je cilj ući u Final 4, a mi smo ekipa koja voli kup natjecanje, volimo se nadmudrivati i nadigravati što osmo pokazali pretprošle sezona kad smo i osvojili trofej u onoj nezaboravnoj drami. Bilo bi lijepo kad bi se nešto slično onako ponovilo.
Neće nam biti lako protiv Goražda iako smo u tom dvomeču izraziti favoriti. Tražit ćemo u prvoj utakmici koju igramo doma maksimalnu ozbiljnost i pokušati već tu napraviti nedostižnu prednost, ako ne uspijemo imati ćemo drugu priliku u Goraždu, gdje će biti kud i kamo teže. Goražde zna igrati i ozbiljna su ekipa, smatram da u prvenstvu nemaju dovoljno bodova koje svojom kvalitetom zaslužuju, stoga ćemo morati biti na svom najvećem nivou ako želimo do završnice kupa.

U prvenstvu slijedi borba za prvo mjesto s Grudama. Mogu li s trenutačnom postavom "Skautkinje" do titule i koje utakmice navodite kao ključne u drugom dijelu sezone?

Odmah ću vam reći da ne možemo, ali hoćemo i moramo… hahaha! Daleko je do utakmice sa Grudama, mi imao puno teškog posla do tada, moramo na noge Krivaji u Zavidoviće, Borcu u Banja Luku, te Hadžićima u Hadžiće. Upravo ove tri utakmice naglašavam kao ključne, ako ih uspijemo preživjeti i bez poraza dočekati Grude u Ljubuškom… Uh daj Bože! Sanjamo taj trenutak i nadamo se da ćemo zaslužiti dobiti šansu da taj trenutak i dočekamo. Bit će jako teško ali idemo utakmicu po utakmicu i tko zna. Učiniti ćemo sve da se prvenstvo odluči u nadam se krcatoj dvorani u Ljubuškom i da to bude prava poštena rukometna predstava u kojoj ćemo vidjeti novog ili starog prvaka BiH. Ne želimo se nikome svetiti, samo nas pustite da igramo pošteno.

Poslijednja izmjena danaSubota, 15 Veljača 2020 11:01
 
index Instagram400x230 youtube