Maja Prusina Bošnjak: Tijelo je jedini dom u kojem morate živjeti!

Istaknuto Maja Prusina Bošnjak: Tijelo je jedini dom u kojem morate živjeti!

Užurban način života, kao karakteristika današnjeg doba, jedan je od glavnih razloga zbog kojih često posežemo za nezdravom hranom, ne mareći za posljedice po naše tijelo.

U trenucima kada nakupimo višak kilograma, koji u većini slučajeva otežavaju obavljanje svakodnevnih obveza, jedini izlaz vidimo u vježbanju i konzumiranju zdravih namirnica.

Upravo o ovoj temi dobili smo nekoliko savjeta od Maje Bošnjak, fitness trenerice, inače po struci profesorice tjelesne i zdravstvene kulture.  

"Tjelesna aktivnost je prijeko potrebna, prvenstveno za zdravlje, a onda i dobar izgled dolazi kao nagrada za uložen trud", kaže nam Bošnjak.

Najprije, smatra ona, treba krenuti od prehrane, koja je uz vjezbanje alfa i omega zdravog načina života.

"Bilo bi poželjno smanjiti mesne obroke, izbaciti tzv. tri bijele smrti (sol, šećer, brašno), bazirati se na namirnice koje prispjevaju na nasem podneblju, jesti voće, povrće, sir, jaja, orašaste plodove, maslinovo ulje, ribu, meso u manjim količinama, izbjegavati fast food, sokove i alkohol te piti dovoljne količine vode", ističe Bošnjak za Bolji Ljubuški.

Što se tiče vježbanja, potrebno je što više vremena provoditi vani na otvorenom, šetati, trčati, biciklirati - minimalno sat vremena. 

"Trebamo izići iz "komfor zone". Pokušajte se tuširati hladnom vodom, popnite se na brdo, automobil zamijenite biciklom... To su samo neki od primjera koje možete iskoristiti pri organizaciji vremena za sebe. Zapamtite - tijelo je jedini dom u kojem morate živjeti!", naglasila je Bošnjak.

 
index Instagram400x230 youtube