Ivan Lovrić: Žalosno je ovo što nam rade neki mali ljudi, a Grude na proljeće u Ljubuškom čeka "pakao"

Derbi susret Premijer lige za rukometašice između Gruda i Izviđača je iza nas, a o utakmici smo razgovarali s prvim čovjekom struke u ženskoj ekipi Izviđača Ivanom Lovrićem.

Da li je realno da ekipa Izviđača izgubi 'lagano' od realno igrački slabije ekipe iz Gruda?

Ne bi se složio da su Grude lošije, mislim da su čak i bolje od nas što su i dokazali, posebno na krucijalnim napadačkim pozicijama lijevog i srednjeg vanjskog. Njihov vratar je već odavno spreman za velike klubove u Europi jer je definitivno daleko ispred svih u BiH. Na lijevom krili imaju fenomenalnu Lejlu Kasumačić koja uvijek daje 120% i trenutno je toj poziciji najbolja u ligi. Na preostale tri pozicije možda imamo neku malu prednost, a mislim da to nije dovoljno, te ako još pridodamo njihovu tjelesnu dominantnost nad nama (ne)smijemo reći da su Grude lošije. Oni su velika ekipa i pet godina dominiraju u našoj ligi, a to nije slučajnost već kontinuitet potkrijepljen kvalitetom kojeg predvodi već godinama najbolja igračica mostarka Amanda Marić. Mislim da nije realno da su nas razbili 11 razlike, te da suđenje nije bilo u velikoj mjeri naklonjenu domaćinu možda smo mogli proći s pristojnim porazom.

Domaćin je nakon utakmice na službenim stranicama objavio da su se lako obračunali protiv tjelesno nespremnih igračica iz Ljubuškog. Kako komentirate taj stav iz Gruda?

Pa već sam rekao da su tjelesno dominantnije u smislu mase, visine i snage što im omogućuje da nas izkontroliraju u fazi obrane. Jako je teško igrati protiv njihove obrane koja je i njihovo najjače oružje iza koje stoji fenomenalna vratarka. A to što su oni napisali da smo mi nespremni, na taj način nas žele poniziti jer je to takav klub, klub sa najmanjom tradicijom koji još nikad nije izbacio nijednu igračicu, a kamoli nekog trenera ili stručnu osobu koja zna rukomet. Ja im poručujem da im je bolje da budu ponizni, te da nas ne vrijeđaju i ne ljute jer smo im već znali staviti soli na rep i pokazati tko smo i što smo…

Kolege novinari Karačić i Knezović u svom izvješću s utakmice dali su nagovjestiti da u Grudama nije bilo sve u sportskom duhu. Gdje vidite osnovni razlog poraza, u svojoj ekipi ili u vanjskom utjecaju?

Svi koji su gledali utakmicu složili su se da nas je sudački par iz Mostara evidentno oštetio, a posebno u prvih 15 minuta utakmice što su domaće igračice iskoristile i otišle na osjetnu prednost. Razbijali su nam igru i ritam stalnim sjeckanjem i isključenjima. Na taj način djeljenja (ne)pravde nije nam mogao proraditi adrenalin i inat da se „pofajtamo“ s njima do posljednje kapi krvi. Početkom drugog poluvremena suci "mučki" stupaju na scenu i (ne)dosuđuju nam dva evidentna sedmerca, a domaćinu za manji prekršaj sude penal i isključuju našu igračicu na 2 minute. Tada samo zbog svog neiskustava i naivnosti dobio plavi karton, nakon čega smo imali četiri igračice na igralištu naredne dvije minute, što domaće igračice koriste i odlaze na osjetniju prednost. Moja ekipa je nakon toga bila "rasturena" i ništa nam nje išlo za rukom. Ne želim tražiti alibi za poraz jer smo na takve okolnosti trebali reagirati agresivnije i pokazati bar malo karaktera i želje da se borimo protiv toga. Mi smo se pustili i predali kukavički, ljut sam na sebe i na igračice, nije trebalo biti 11 razlike.

Na klupskoj internet stranici nema izvješća iz Gruda. Kakav je stav kluba po pitanju te utakmice?

Klub se još nije oglasio, što (ne)znači da neće. Nisam još s nikim iz uprave razgovarao po tom pitanju. Žalosno je ovo što nam rade neki mali ljudi, pri tome mislim i na našu mušku ekipu u ovoj sezoni. Izviđač je veliki klub i ovakve stvari se ne smiju događati jednom Izviđaču. Vjerujem da će uskoro netko lupit šakom od stol.

Kako ocjenjujete svoje daljnje šanse u nastavku natjecanja?

Izgubili smo bitku ali ne i rat, još uvijek je sve u našim rukama. Ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu do kraja prvenstva, jer ako izgubimo i jednu utakmicu onda će ovih (-11) iz Gruda biti gotovo nedostižni. Ima još puno utakmica i tko će znati što sve može biti. Mi se sad moramo izdići iznad svega ovogo i ako želimo biti prvaci moramo biti hrabriji i odlučniji, te pokazati onaj naš karakter koji imamo. A Grudama poručujem da se još bolje tjelesno pripreme jer ih na proljeće u Ljubuškom čeka "pakao" i ekipa koja je od neki dan spremna na sve…

 
index Instagram400x230 youtube