Trener Izviđača: Moramo zajedno s Upravom donijeti odluke kako dalje

Derbi 11. kola rukometne Premijer lige se igrao u Ljubuškom između momčadi koje su i proteklih sezona vodili najžešću bitku za osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Ove sezone su Skauti, usljed promjena u sastavu, ipak na nešto slabijoj razini nego prethodnih godina i upisali su novi poraz, prvi u tekućem prvenstvu na vlastitom parketu (26:24).

 – Bila je to još jedna tijesna utakmica, nikako da pobijedimo takve. Borac je zasluženo dobio, pokazali su da su kvalitetnija ekipa s više iskustva, a što je jako potrebno u ovakvim utakmicama, komentirao je trener Izviđača Mario Bjeliš.

 – Tako smo i lani u SEHA ligi četiri – pet utakmica gubili na jedan razlike. To iskustvo se ne može nadoknaditi i ključno je u presudnim trenucima. Jednostavno je tako, moramo druge segmente poboljšati da bi se nadoknadili ovi nedostaci, dodao je.

Đurđević i De Souza su bili najefikasniji kod Borca s po 5 golova, dok su Vučičević, Rađenović i Daničić postigli po 4. Banjolučani su potvrdili da su ove sezone vjerojatno glavni kandidati za osvajanje titule prvaka.

 – Iskusna su ekipa pokrivena na svim pozicijama i imaju iskustvo. Iza njih je samo jedan kiks protiv Gračanice i mislim da su i dalje favoriti za prvaka. Ali vidjet ćemo, dugo je prvenstvo, priča trener Izviđača.

Kod Skauta je Vukšić bio najbolji sa 8, a Delić je postigao 5 golova.

 – Ne mogu biti zadovoljan poslije poraza, taman da igraš proiv puno teže ekipe. Moramo zajedno s upravom donijeti odluke kako dalje, ali sigurno je da nije realno stavljati pred ovu ekipu neke veće ciljeve, odnosno obranu titule. Vidjet ćemo u kojem smjeru dalje, kazao je Bjeliš.

Izviđač je spojio dva poraza (Bosna i Borac), a u sljedećem kolu opet imaju zahtjevno gostovanje jer idu u Brčko Lokomotivi koja je skupila 3 boda više od Skauta.

 – Lokomotiva igra odlično, postižu jako puno golova, a igraju kući i sigurno će biti posebno motivirani protiv prvaka države. Trebat će puno truda uložiti za pozitivan rezultat, zaključio je Mario Bjeliš. Er.B.

 
index Instagram400x230 youtube