"NOĆ IZVIĐAČA" - Ljubuška rukometna priča ide dalje [foto]

  • Napisao/la Antonela Marinović Musa / Bolji Ljubuški | Medijski partner
  • Objavljeno u Šport
  • Ispis
  • Pošalji e-mail

Grad Ljubuški, osim što je poznat kao grad hercega Stjepana, zahvaljujući sportskom umijeću i tradiciji, poznat je kao i sportski grad u kojem se najveća pozornost pridaje rukometu.

Svima je dobro poznat Rukometni klub Izviđač, koji danas nosi naziv RK Izviđač Central osiguranje, a koji je od samih početaka iznjedrio brojne afirmirane rukometaše i rukometašice. Osim na domaćem terenu, neki od njih su imali priliku zaigrati i na svjetskim natjecanjima, kakvih se nitko ne bi postidio.

Vođeni ciljem da ovaj sport i dalje živi u Ljubuškom te da se podrže mladi igrači, koji su tek zakoračili u rukometni svijet, organizirana je donatorska večer „Noć Izviđača“. U svečanoj dvorani ljubuškog hotela „Bigeste“ okupio se tako velik broj, u prvom redu, sportaša, sportskih djelatnika, gospodarstvenika, političkih dužnosnika, simpatizera kluba…

Uvodnu riječ imao je Toni Kraljević, dopredsjednik Vlade i ministar financija Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević, ujedno i predsjednik kluba.

„Zahvaljujem svim generacijama, svim igračima i igračicama Izviđača, koji su utkali svoje rukometno umijeće i svoju mladost u prepoznatljivu rukometnu ljubušku priču. Zahvaljujem i onima koji su se nosili s izazovima jačajući Izviđač i izvan sportskog borilišta, misleći pritom na sve predsjednike svih Izviđačevih uprava, a posebno Zlatanu Luburiću, Marinku Bubalu i Stanislavu Muciću te Nevenku Barbariću, koji je posebno podmetnuo svoja leđa kako bi Izviđač ostao uspravno stajati kada je bilo najteže. Neka nam živi Izviđač“, kazao je Kraljević te je pozvao predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čovića, kojem je, ovom prigodom, uručen dres s potpisima igrača.

„Ovaj sport ima jedno posebno mjesto u Ljubuškom. I nije uvijek rezultat toliko bitan, bitna je poruka zdravog života koja se šalje. Čuo sam da je više od 700 djece uključeno u različite sportske aktivnosti - to je najveća vrijednost čitavog projekta Izviđača“, naglasio je Čović.

Nakon službenog dijela programa te blagoslova svečane večere, koji je izrekao humački gvardijan fra Dario Dodig, gosti su mogli uživati uz dobru glazbu, a neki od njih su bili sretne ruke te su osvojili nagrade na organiziranoj tomboli.

IMG 2932

IMG 2933

IMG 2937

IMG 2927

IMG 2924

IMG 2929

IMG 2922

IMG 2936

 
index Instagram400x230 youtube