U Ljubuškom predstava Halatafl nad kojom ćete se zamisliti

U organizaciji HKD Napredak Podružnice Ljubuški i Grada Ljubuškog dana, 02. kolovoza 2023. godine održati će se predstava Borisa Svrtana Halatafl.

HALATAFL

Režija, scenografija i kostimi: Darko Milas i Boris Svrtan

Igraju: Darko Milas i Boris Svrtan

Glasovi: Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković

Produkcija: Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

Najava_Halatafl.jpg

Halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra „vukovi i ovce“ čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi. To je u ovoj duo drami metafora života dvaju karaktera, direktora i ratnika, koje je sudbina spojila višestrukim nitima. Njihov se susret događa na kraju jednog manje-više uobičajenog radnog dana u uredu. Kroz nekoliko dramskih i komičnih obrata spoznajemo da su i jedan i drugi krenuli u životnu borbu svaki na svoj način iz nekog idealizma.

„Tekst ove dramsko-komične igre, ili socijalne tragi-komedije, kako sam ju nazvao, suočava nas sa stvarnošću današnje Hrvatske, iskreno, neposredno, ponekad okrutno i sjetno. Nezrela i korumpirana demokracija s ratnim traumama, društvo u kojem smo se svi navikli na ukorijenjene anomalije i koje u svojoj administrativnoj tromosti i lopovskoj umreženosti ne potiče pozitivne vrijednosti, kao da nije sposobna ponuditi ništa osim bijega“, poručio je Boris Svrtan.

Radnja ove kazališne igre neočekivano nas udara emotivnim, iskrenim eksplozijama i implozijama te nas potiče da se zamislimo i odemo iz kazališta ne samo zabavljeni glumačkom igrom, nego i zapitani nad prilikama života koji vodimo i u koji smo uronjeni rođenjem ovdje na ovom trusnom tlu.

 
index Instagram400x230 youtube