Program proslave sv. Stjepana na Hardomilju

Draga braćo i sestre, dragi župljani! Cijenjeni Hardomiljčani! Poštovani štovatelji sv. Stjepana!

Evo nas pred još jednom svetkovinom našega zaštitnika sv Stjepana Prvomučenika koje ga su naši stari izabrali za svog zaštitnika. Bio je to znak njihove vjere i odanosti Bogu. Nije bilo lako živjeti na ovom našem podneblju, boriti se i opstati. Nekako nam se baš čini kao i u prvim kršćanskim vremenima za vjeru i Boga čak trebalo je i život položiti.

Toga nam treba i danas. Hrabrih, odvažnih kršćana koji će, istina, ne krv prolijevati, ali svjedočiti Boga na svakom mjestu i u svakom trenutku. To je potrebno danas, u ovom vremenu u kojem mi živimo. Nije potrebno deklarativno kršćanstvo, nego kako reče jedan kršćanski mislilac da su nam danas potrebni svjedoci ili nas neće nikako biti. Takav jedan znak u Crkvi je i naš zaštitnik sv. Stjepan. Valja nam se u njega ugledati i zajedno sa sv. Pavlom reći da nas ništa ne može rastaviti od ljubavi Božje.

To je naša zadaća i poslanje. Naviještati Gospodina živeći tako da svi mogu shvatiti da mu pripadamo.

Svaku večer trodnevnice bit će i prigoda za svetu ispovijed. Trodnevnicu će nam imati ove godine dvojica mladomisnika fra Fran Ćorić i fra Slaven Tomić, uočnicu fra Velimir Mandić, zlatomisnik. Poseban naglasak stavljamo na uočnicu, 2. kolovoza, dan Gospe od Anđela kada se može zadobiti i potpuni oprost od grijeha i vremenitih kazni za grijehe. Tko se taj dan ispovijedi, pričesti, pomoli se na papine nakane, prima porcijunkulski oprost.

Neka vas sve zagovara i prati sv. Stjepan, zaštitnik!

VAŠI HUMAČKI

Program proslave možete pogledati na linku: Program proslave sv. Stjepana. Hardomilje 2023

 
index Instagram400x230 youtube