Uručeno 70 ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje RH i BiH

U petak, 28. srpnja u Hotelu Park u Širokom Brijegu održala se svečanost uručivanja ugovora o financiranju u sklopu „Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“ za 2023. godinu.

Svečanost se održala u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Nazočnima se obratio ministar vanjskih i europskih poslova RH Goran Grlić Radman.
 
Izuzetno mi je drago da smo danas u Širokom Brijegu s ciljem podrške Hrvatima u BiH. Ono što je lijepo bilo vidjeti danas jest cijeli niz korisnika sredstava koja su dodijeljena kroz Program prekogranične suradnje s različitih područja djelovanja od sporta, kulture, obrazovanja i brojnih drugih projekata koji su hvalevrijedni. Naš je cilj i intencija prije svega mog Ministarstva da nastavimo i dalje s ovim programom u godinama koje su pred nama. On je sad bio vrijednosti 2 milijuna eura. Danas je podijeljeno 70 ugovora za 70 projekata. Čestitao bih svima koji su danas dobili svoje ugovore, istaknuo je Radman.
 
Zahvalio bih se gospodinu Radmanu i gospodinu Milasu kao predstavnicima Vlade RH, naravno i predsjedniku Vlade gospodinu Plenkoviću, na izraženom osjećaju i potrebi prekogranične suradnje kad su u pitanju Hrvati između dvije domovine. Nama znači jako mnogo ta povezanost, kazao je u svom obraćanju nazočnima predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.
 
index Instagram400x230 youtube