Srijeda, 04 Rujan 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Ljubušak Vukoja: Neka Komšić uvjeri Izetbegovića da je belgijski model optimalan za BiH i sve će mu biti oprošteno

Iznenađujuće, ali vrlo pohvalno zvuči vijest da se Komšić zalaže za uvođenje belgijskog modela ustroja u BiH, obzirom da i Flamanci i Valonci imaju mogućnost izabrati svoje legitimne političke predstavnike na razini teritorijalno utemeljenih regija, koje bi se mogle usporediti s entitetima u BiH, izjavio je za Dnevnik.ba sociolog Ivan Vukoja, član Stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja (IDPI).

Karneval iz Ljubuški nastupio u Biogradu na moru [foto]

Na posljednji dan kolovoza, u subotu 31.8., održan je u Biogradu na moru ljetni karneval, na kojem je nastupio i naš „Ljubuški Karneval“, s maskom domoroci. Prilično mirnu subotnju večer razbudila je karnevalska povorka s 16 karnevalskih skupina, iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Jedini predstavnik BiH bila je upravo ljubuška grupa, koja je s 32 maškarana sudionika bila ujedno i najbrojnija.

Večeras u Širokom klapa Cambi, te Bože Slišković i Mate Milićević

Nekoliko godina Široki Brijeg je bio svojevrsna “crna rupa” Hercegovine kada su u pitanju izlasci i noćni život. Osim blagdana i još pokojega vikenda tijekom godine grad (i kafići u gradu) bio bi prazan iza 23 sata ili maksimalno ponoći. Da bi se izlazak nastavio moralo bi se voziti minimalno 20-30 kilometara u susjedne gradove, primjerice Mostar, Posušje i Čitluk.

  • Objavljeno u Novosti
Pretplati se na ovaj RSS feed