Karneval iz Ljubuški nastupio u Biogradu na moru [foto]

Na posljednji dan kolovoza, u subotu 31.8., održan je u Biogradu na moru ljetni karneval, na kojem je nastupio i naš „Ljubuški Karneval“, s maskom domoroci. Prilično mirnu subotnju večer razbudila je karnevalska povorka s 16 karnevalskih skupina, iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Jedini predstavnik BiH bila je upravo ljubuška grupa, koja je s 32 maškarana sudionika bila ujedno i najbrojnija.

U organizaciji „Karnevalskog društva Prolog“, ekipa „Ljubuškog Karnevala“ krenula je u subotnjim ranim jutarnjim satima prema Biogradu, gdje su stigli malo iza podneva. Vruće i sparno slobodno poslijepodne ekipa je uglavnom provela na kupanju i na biogradskim plažama, a potom su uslijedile pripreme za nastup.

U povorci je bilo pregršt zanimljivih maski, od „Zadarskog cvića“ do „Cigana iz Slovenije“, zatim „Baba iz Primoštena“, „Plesača Sirtakija“, „Dubrovačkih gusara“ ali i domaćih „Klapskih pivača“ te „KOS-ovaca koji su za karneval spremni“, i mnogih drugih. Ljubuški domoroci su nastupili treći po redu, prodrmali Biograd svojim divljim plesom, a zatim ispratili i bodrili sve druge karnevalske skupine. Nakon nastupa na glavnoj pozornici, za sve sudionike karnevala pripređena je večera i zabava na bazenu Ilirija.

U nedjelju je ekipa „Ljubuškog Karnevala“ u povratku kući, posjetila dva stara dalmatinska grada Zadar i Šibenik. Bio je ovo posljednji nastup „Ljubuškog Karnevala“ u ovoj godini. Nakon nastupa u Tuzima, Budvi, Korceu i Čapljini, Biograd na moru je bio peto i posljednje odredište ljubuške karnevalske ekipe u 2019.godini. Za organizatore u „Karnevalskom društvu Prolog“ slijedi kratki predah od karnevalskih obveza, a potom i pripreme za slijedeći „22.Ljubuški Karneval.“

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 04 Rujan 2019 17:31
 
index Instagram400x230 youtube