Remi u Koprivnici, odluka u srijedu u Njemačkoj

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je 24-24 (11-10) protiv Njemačke u Koprivnici u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u prosincu ove godine biti igrano u Japanu.

Uzvratna utakmica igra se u srijedu 5. lipnja u Hammu, a pobjednik te utakmice plasirat će se na Svjetsko prvenstvo. Izabranice Nenada Šoštarića su odličnom igrom u prvom poluvremenu iskoristile brojne pogreške Njemica u napadu i u nekoliko navrata imale po tri pogotka prednosti (6-3, 9-6, 11-8).

U drugom poluvremenu gošće su do prvog vodstva stigle u 34. minuti (13-14). U 55. minuti Njemačka je imala i tri gola prednosti (20-23), ali su hrvatske rukometašice u završnici, sa po dva pogotka Nikoline Zadravec Valentine Blažević, uspjele izvući remi i tako zadržale nadu da u srijedu u Njemačkoj mogu doći do rezultata koji bi ih odveo u Japan.

Ana Turk Valentina Blažević su s po pet pogodaka bile najefikasnije igračice u našoj reprezentaciji, a po četiri gola postigle su Dejana Milosavljević i Dora KrsnikIvana Kapitanović je završila dvoboj s osam obrana. 

Njemice je sa šest pogodaka predvodila Kim Naidzinavicius.

 
index Instagram400x230 youtube