O nama

Javna ustanova „Kulturno-športski centar“ Ljubuški  utemeljena je Odlukom o osnivanju Javne ustanove „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, broj: 01-02-1416/13,  na XVI sjednici Općinskg vijeća Ljubuški, održanoj 24. 01. 2014. godine

Rješenjem, broj 064-0-Reg-14-000070, Javna ustanova je u upisana u sudski registar Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Osnivač Javne ustanove, Općinsko vijeće Ljubuški, donijelo je Odluku o prijenosu nadležnosti, u smislu da Javna ustanova u ime osnivača, a u okviru registrirane djelatnosti, gospodari kulturnim i sportskim objektima u vlasništvu, sada već, Gradskog vijeća, Gradska knjižnica, Centar malih športova i Gradska športska dvorana.

Tako da  Javna ustanova „KŠC“, kao temeljnu djelatnost, obavlja poslove knjižnice, organizaciju kulturnih događaja i manifestacija važnih za Grad Ljubuški, održavanje sportskih objekata, te organiziranje sportskih događaja.  

Tijelo upravljanja u Javnoj ustanovi je Upravno vijeće.

Osoba za zastupanje, organiziranje rada i vođenje poslova je ravnatelj.

KNJIŽNICA

Knjižnica Ljubuški,  ima dugu tradiciju. Prva knjižnica u Ljubuškom osnovana je 1937. godine, od kada djeluje pod različitim imenima i u okviru različitih pravnih subjekata.  Osnovna djelatnost je nabavka knjižne građe, stručna obrada, čuvanje i zaštita knjižne građe, kao  i njezino korištenje.

Knjižnica Ljubuški raspolaže zavidnim knjižnim fondom – oko 23.000 bibliotičkih jedinica, te oko 30. 000 knjiga. U sklopu čitaonice nalazi se i informativni odjel koji raspolaže sa više računalnih jedinice, koje se koriste u za različite potrebe korisnika naših usluga. Već od 1997 godine Knjižnica Ljubuški, pored redovitih svakodnevnih aktivnosti i rada s korisnicima, nastoji kontinuirano oplemenjivati kulturno-društveni život. (promocije, izložbe, edukacije, radionice…)

GRADSKA ŠPORTSKA DVORANA

Gradska sportska dvorana je izgrađena 1998. godine. Od tada do danas na raspolaganju je različitim korisnicima usluga, učenicima Srednje strukovne škole i Gimnazije Ljubuški za izvođenje nastave Tjelesnog odgoja, Sportskim klubovima za treninge i nastupe u različitim ligama, kao  i rekreativcima, a ujedno i mjesto za organizaciju različitih kulturno-sportskih sadržaja i manifestacija, svakim danom, u vremenu od   7 i 30 do 23,00 sata.

 

CENTAR MALIH SPORTOVA

Centar malih sportova Ljubuški sagrađen je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, te je jedan od najsuvremeniji sportski objekt tog tipa na prostoru Hercegovine. Objekt posjeduje plastificiranu podlogu, pozornicu, sjedalice na tribinama, elektromrežu, svlačionice i sanitarne čvorove. Objekt je pogodan za organizaciju različitih kulturno-sportskih sadržaja i manifestacija. Tako, tradicionalno svake godine Centar malih sportova je središte održavnja Dječjeg festivala "Na jedrima glazbe", Ljubuškog karnevala i Malonogometne lige MZ Grada Ljubuškog, manifestacija koji privlače veliki broj gledatelja kako iz Ljubuškog, tako iz okolice i dijaspore.

 

Ravnatelj, Ivan Bebek

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 08 Srpanj 2019 11:53
Više u ovoj kategoriji: Uprava »
 
index Instagram400x230 youtube