Kino

Cinestar u BiH od četvrtka opet prima gledatelje!

Blitz-CineStar otvara svoja kina od 27. kolovoza u Bosni i Hercegovini – velika je to vijest za sve ljubitelje kina koji će već tjednima iščekuju datum otvorenja jer je odlazak u kino jedan od omiljenih oblika zabavnog i kulturnog života.

  • Objavljeno u Kino

'General' otvorio 13. MOFF

Večeras je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača projekcijom filma 'General' svečano otvoren 13. Mostarski film festival.

  • Objavljeno u Kino

Zgrada kina u Ljubuškom opremit će se do kraja godine

Obnova zgrade kina u Ljubuškom počela je prije više od jednog desetljeća kada je uklonjen trošni krov i umjesto njega izbetonirana betonska deka. Očekivalo se kako će se radovi nastaviti, međutim, deka je godinama stajala, a zbog nedostatka sredstava taj važan projekt nije se mogao završiti.
  • Objavljeno u Kino

Filmovi domaćih autora na MFF-u: Od gange do Hrvata na Marsu

Svjetskom premijerom filma “Radio ganga”, u srijedu 21. kolovoza u 21 sat na otvorenom kinu u središtu Širokog Brijega, počet će 20. izdanje Mediteran Film Festivala. Uz ovaj, u programu Domaćih autora na festivalu će premijerno biti prikazan dokumentarni film “Ljudi koji su sadili drveće” redatelja Zdenka Jurilja, glazbeni dokumentarac “Intervju s Baretom”, redatelja Renata Tonkovića, Maria Vukadina i Roberta Bubala te “2068” futuristički dokumentarac redatelja Roberta Bubala.

  • Objavljeno u Kino

Kinematografija

Profesionalna povijest hrvatske kinematografije počinje tek sredinom 20. stoljeća, iako je prve sačuvane snimke hrvatskih krajeva, već 1898. ostvario slavni snimatelj kompanije Lumière, Alexandre Promio, a 1904. i engleski filmski pionir Frank Sheffield.

  • Objavljeno u Kino
Pretplati se na ovaj RSS feed
 
index Instagram400x230 youtube