Hrabri Vardar drugi put u tri sezone do titule prvaka Europe!

Vardar je ponovno na europskom tronu! Prošle godine titulu mu je nakratko preuzeo Montpellier, ali u Kölnu se Vardar vratio na vrh finalnom pobjedom protiv Veszprema 27:24...

Vardar slavi u Kölnu! Fantastično finale pripalo je Makedoncima koji su bili bolji od Veszprema i tako u tri sezone došli do svoje druge titule europskog prvaka. Finalni dvoboj otišao je na stranu Vardara s 27:24.

Finale je očekivano donijelo borben i ratnički rukomet, nije bilo prolaza na šest metara kako se netko sjeti, igralo se čvrsto i obje momčadi ostavile su zadnji atom snage na parketu.

Vardar zbog svega što se događalo tijekom sezone u Köln je došao kao autsajder, ali fanatičnom borbenošću prvo je izbacio Barcelonu, a onda je svladao i Veszprem.

Makedonci su imali tri sata vremena manje za odmor uoči ovog finala, Igor Karačić je nakon susreta ustvrdio kako je momčad potpuno iscrpljena, on je imao problema s visokom temperaturom i grčevima, ali sve to uspjeli su u Vardaru preboljeti i izaći u vrlo dobrom stanju na parket.

Veszprem je tijekom cijelog susreta samo jednom poveo i to u četvrtoj minuti golom Kenta Robina Tönnesena da bi Vardar preko Čupića i Dibirova odmah uzvratio i vratio prednost na svoju stranu.

Već sredinom prvog poluvremena Moraes je odveo Vardar na plus tri, Makedonci su igrali sjajno i tri minute prije odlaska na odmor poveli su s visokih 16:10. Mate Lekai samo je smanjio na 16:11 uoči poluvremena.

U drugom dijelu Karačić je odmah zabio za 17:11, no onda se Veszprem budi. Na vrata je stao Arpad Šterbik, upisao dvije obrane, a Veszprem serijom 5:0 vratio se u utakmicu.

Do kraja susreta Vardar se odvajao na tri razlike pa Veszprem dolazio na minus jedan, ali nikako nije uspio probiti tu granicu i posve se vratiti u meč i doći do poravnanja.

U završnici je Mahe smanjio iz sedmerca na 24:23, odmah je odgovorio Krištopans pa Milosavljev upisao veliku obranu protiv Blagotinšeka da bi Čupić podignuo na plus tri i zaključio priču.

Ako je i bilo kakve nade za Mađare, ona je nestala kada je Čupić realizirao i sedmerac na kraju 59. minute.

Najefikasniji kod Vardara bili su Rogerio Moraes sa šest golova i Ivan Čupić s pet dok je Igor Karačić dodao tri gola. Kod Veszprema Kentin Mahe zabio je šest golova.

Igor Karačić MVP završnog turnira Lige prvaka

Iza Igora Karačića je fantastičan završni turnir koji je zaključio osvajanjem naslova prvaka Europe, ali i trofeja za najkorisnijeg igrača završnog turnira.

Karačiću je kapetan Stojanče Stoilov dao čast da prvi podigne trofej, a Karačić je na kraju istaknuo da svi zaslužuju MVP trofej.

"Cijeli Vardar zaslužuje tu nagradu. Ponosan sam na sve suigrače, igrali smo hrabro, s pobjedničkim karakterom, pokazali smo s kakvom strasti nosimo dres Vardara. Imali smo puno problema s ozljedama i financijama cijele sezone, ali na kraju smo uspjeli. Stvarno smo ponosni", rekao je Karačić.

 

 
index Instagram400x230 youtube