Bivši igrač Izviđača s Celjem srušio veliki Kiel

Rukometaši slovenskog Celja napravili su senzaciju u 2. kolu rukometne Lige prvaka jer su na svom terenu savladali moćni Kiel rezultatom 38:36.

U pobjedi Celja sudjelovao je i bivši igrač Izviđača Amir Muhović, visoki pivot, koji je uspio doći i do jednog pogotka. 

Favorizovani Kiel je bolje otvorio utakmicu, imao i prednost od četiri gola (8:4), ali je onda Celje zaigralo odličan rukomet. Na odmor se otišlo sa 17:14, a nošeni uzavrelom atmosferom u Zlatorogu Celjani su na startu drugog dijela napravili seriju 3:0 i došli na visokih +6 (20:14).

Celje je do pobjede predvodio A. Vlah koji je odigrao utakmicu karijere i postigao deset golova. Po pet pogodaka su dodali Tim Cokan i Ante Ivanković sa pet, dok su po četiri postigli Gal Marguč i Tilen Strmljan. Odličan je Gal Gaberšek koji je skupio 13 obrana.

Na drugoj strani istakao se Patrik Vinček (Patrick Wiencek) koji je postigao deset golova iz 11 pokušaja. Po šest golova su postigli Harald Reinkind i Magnus Landin Jakobsen (Jacobsen).

Inače, Amir Muhovič je rođen 1999. godine u Sarajevu. Prije Izviđača bio je član sarajevske Bosne, a od 2018. godine je dio kluba iz Ljubuškog.

 
index Instagram400x230 youtube